Annonce
Lemvig

250 tager til landskamp i Viborg

Forhåbentlig får både spillere og mange piger fra Lemvig-området en masse at juble over, når der på torsdag er EM-kvalifikationskamp på Viborg Stadion. Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix
Spillere, ledere og trænere fra seks klubber får en oplevelse til EM-kvalifikationskamp

Lemvig: Kvindelandsholdet i fodbold får massiv opbakning fra Lemvig-området, når holdet torsdag indleder kvalifikationsturneringen til EM 2021 med en hjemmekamp mod Malta.

Omkring 250 fodboldpiger, ledere og trænere fra seks klubber tager nemlig til landskampen. Turen er arrangeret som en del af projektet "Fodbold - En Pigesport", som er et samarbejde mellem DBU Jyllands Kreds 2 og 3F Vest for at sætte fokus på pigefodbolden i det nordvestjyske område.

- Vi vil gerne give dem en oplevelse, og det gør vi ved at sende dem til landskampen. Det er projektet og klubberne, der står for billetter og transporten, så det er kun lommepenge, som pigerne selv skal stå for, siger Rico Abildtrup Ruby, der er koordinator i pigefodboldprojektet.

Det er anden sæson, at 3F Vest og DBU Jyllands Kreds 2 samarbejder om at sætte fokus på pigefodbolden. Seks klubber, Thyborøn Fritid, Harboøre IF, Lemvig GF, Ramme-Lomborg-Klinkby, Tangsø-Bøvling og Ulfborg-Vemb er med i samarbejdet, og alle seks klubber sender spillere, ledere og trænere afsted til landskampen.

Der bliver afgang med bus midt på eftermiddagen, så deltagerne er klar på Viborg Stadion til kampstart klokken 18. Efter kampen håber Rico Abildtrup Ruby på, at der bliver mulighed for at få autografer fra landsholdsspillerne.

- Det er op til DBU, om der bliver mulighed for det. Men ofte er spillerne samlet lige efter, kampen er slut, inden de igen går ud på banen i 20-25 minutter. Her håber vi, at der er tid til autografer, så spillerne kan få hele oplevelsen med, siger han.

Rico Abildtrup Ruby har talt med flere af landsholdsspillerne, og ifølge ham glæder de sig over opbakningen fra pigerne i det nordvestjyske område.

Hvis man ikke kan komme på stadion i Viborg torsdag aften, bliver kampen også vist direkte på DR1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Annonce