Annonce
Portræt

27-årig tager over i guldsmedebutik

Guldsmed Nicolaisen i Nørreport Centret står over for en skillevej: Den 1. april er det 27-årige Alexander Ørum (til venstre), der står i spidsen for den gamle forretning. 60-årige Ib Lybech bliver dog i forretningen i en overgangsperiode på fire måneder. Fotos: Morten Stricker
Efter præcis 28 år som indehaver af Guldsmed Nicolaisen i Nørreport Centret overlader 60-årige Ib Lybech tøjlerne til Alexander Ørum, der i forvejen driver en anden guldsmedebutik i Lemvig.

Holstebro: I kaffestuen i kælderen under guldsmedebutikken i Nørreport Centret står et krus med ordene "I'm the boss" på bordet.

Det ER nu ikke kun chefen, der drikker af kaffekruset, men helt tilfældigt var det altså Ib Lybech, der tog sig et krus formiddagskaffe af det, da Holstebro Onsdag var på besøg.

Men nu er det snart tid til, at 60-årige Ib Lybech giver kaffekruset videre til en yngre generation.

Den 1. april overtager 27-årige Alexander Ørum nemlig butikken i Nørreport Centret. Den tidligere ejer bliver dog og hjælper til i en seniorordning i de første fire måneder for at sikre en blid overgang fra den ene generation til den anden.

Annonce
27-årige Alexander Ørum overtager den 1. april guldsmedeforretningen Nicolajsen i Nørreport Centret og dermed også kruset med teksten "I'm the Boss".

Kender allerede huset

Trods sin unge alder som selvstændig er Alexander dog ikke helt ukendt med hverken branchen eller center-butikken i Holstebro, hvor han i øvrigt er vokset op og bor.

Den 1. maj 2016 købte han nemlig Engens Ure-Guld-Sølv på Vestergade i Lemvig. Planen er, at han vil fortsætte med at drive butikken i Lemvig, der har fire ansatte, sideløbende med Holstebro-forretningen med syv ansatte.

I sin butik i Lemvig manglede Alexander en guldsmed til at klare forskellige opgaver, og aftalen blev, at han to gange om ugen fik lov til at bruge Nicolaisens guldsmed.

- Så jeg er kommet her i huset to gange om ugen i tre år, fortæller Alexander, der derfor allerede kender personalet.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og til at komme tilbage for at arbejde i min hjemby, fortæller Alexander Ørum.

Han er også er spændt på at skulle køre en virksomhed, der er tre en halv gang større end den, han har i forvejen - og på at skulle køre to virksomheder på én gang.

Smykker i barndomshjemmet

Alexanders interesse for ure og smykker stammer fra faderen, Thomas Ørum, der arbejder i smykkebranchen og nu har et job som agent for et smykkefirma.

- Min far har altid haft ure og smykker med hjemme, og handelslysten har jeg haft, siden jeg som seks-årig stod på Hjallerup Marked og lærte at skifte batterier på urene, siger Alexander og fortæller en lille, sjov historie:

I 1984 - før Ib Lybech overtog forretningen - blev Alexanders far tilbudt at købe virksomheden af forretningens indehaver, Finn Nicolaisen. Men faderen sagde nej tak til tilbuddet.

- Vi har altid snakket om, at det var en god butik, som vi godt kunne tænke os at overtage, fortæller Alexander, der ellers begyndte sin karriere et helt andet sted.

Ødelagde ryggen

I 2012 blev helt unge Alexander udlært som elektriker.

- Skolen sagde mig ikke rigtigt noget. Jeg ville hellere ud at bruge mine hænder, fortæller Alexander, der gik direkte fra 10. klasse til lærepladsen.

Efter læretiden var overstået, skulle der ske noget nyt. Han fik derfor arbejde hos et fragtselskab i Herning, hvor han arbejdede om natten. Eller ordet arbejde er måske ikke rigtigt valgt - ordet knoklede var måske bedre.

- Jeg ødelagde min ryg og har fået at vide, at jeg aldrig kommer til at knokle sådan igen, siger Alexander, der af sin far blev opfordret til i stedet at begynde som selvstændig.

- Min far står bag mig, men han er ikke medejer, forklarer den unge indehaver af de - snart - to guldsmedeforretninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce