Annonce
Lemvig

Debat om Thyborøns turismemæssige fremtid: 30 tilmeldte til borgermøde

Sea War Museum er indrettet i en del af De røde Huse, men har planer om at udvide. Planerne skal dog tænkes ind i et koncept for hele området. Arkivfoto
Håber at mange flere vil tilmelde sig borgermødet og deltage i debatten om Thyborøns turismemæssige fremtid

Thyborøn: Foreløbigt har blot 30 beboere i Thyborøn tilmeldt sig borgermødet torsdag aften, hvor Lemvig Kommune i samarbejde med Real Dania vil fremlægge de projekter, der for tiden arbejdes med i byen. Målet for projekterne er at belyse, hvordan hele området kan udvikles til gavn for turismen, men uden at turismen får en ødelæggende virkning på byen.

- Vi håber da på, der kommer endnu flere borgere til mødet, siger arkitekt Dorte Gad, Lemvig Kommune, der er projektleder.

Annonce

Førstehåndsindtryk

Borgermødet holdes på Kystcentret i Thyborøn, og det bliver første gang, at de lokale borgere kan få et førstehåndsindtryk af, hvad de mange konsulenter i byen arbejder med.

- Vi har både bygnings- og landskabsarkitekter til at arbejde med, hvad der kan skabes i Thyborøn, siger Bolette van Ingen Bro, der er formand for Westcoast Center Jutland, hvis formål er at samle og udvikle Thyborøn som et attraktivt turistområde med centrum omkring De Røde Huse i byen.

Arbejdet er stadigt i gang, og derfor er det for tidligt at forvente præsentation af nye, konkrete ting. Til gengæld bliver der mulighed for at komme med ideer og indspark til, hvordan området kan udvikles og passes ind i eksisterende planer.

To projekter

Der arbejdes med to projekter, der begge er støttet af fonden Real Dania. Den ene er en større, overordnet plan, der skal beskrive, hvordan Thyborøn og Thorsminde kan samarbejde om at udvikle turismen langs med Vestkysten. Planen skal både beskrive strategien, men også give indspark til konkrete projekter.

Det andet projekt handler om "De røde Huse", som Sea War Museum er en del af. Husene var oprindeligt Vandbygningsvæsenets arbejdsbarakker, men i dag ejes de af Lemvig Kommune. Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan de kan anvendes, men de skal også tænkes ind i Sea War Museums storstilede plan om at udvide og opføre en separat bygning mellem det nuværende museum og Kystcenteret.

- Derfor snakker konsulenterne tæt sammen med museets ejer, Gert Normann Andersen, om planer og udviklingsideer. På borgermødet vil vi give en status over, hvor langt projektet er, og hvad der kommer til at ske fremover, siger Bolette van Ingen Bro.

Beskrivelse

Først og fremmest handler det om at beskrive, hvordan hele området skal se ud og anvendes. Derefter skal bygningerne renoveres og bevares samtidigt med, at de bliver brugbare for kommende brugere af husene. Endnu er der ikke konkrete ideer på bordet til, hvordan de skal anvendes.

- Der er masser af gode ideer, men de skal passe ind i Thyborøns identitet. Lige nu er der ikke en linje for, hvad vi ønsker i barakkerne, og hvad vi ikke ønsker. Derfor er vi åbne og modtagelige for alle ideer, siger Bolette van Ingen Bro.

Hun håber derfor også, at der på mødet vil dukke interesserede op med nye ideer til, hvordan bygningerne kan anvendes.

Det er fonden, der skal gennemføre planerne, men den skal ikke drive de forskellige ting, som bygningerne kommer til at rumme.

På borgermødet vil der derfor være en gennemgang af projekterne, lige som der bliver mulighed for at deltage i workshops ved kaffebordene sammen med de forskellige rådgiverteams. Her bliver der også mulighed for at spørge nærmere ind til mulighederne hos de forskellige fonde, der står bag projekterne.

- Meningen er, at det ikke skal være en ødelæggende turismeudvikling. Det skal gerne blive noget, som de lokale kan se sig i, siger Dorte Gad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Annonce