Annonce
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Flere end 300 skoleelever fra 3. og 4. skoleklasser i hele kommunen deltog i turneringen i Lemvig Idræts- og Kulturcenter. Foto: Benny Gade
Lemvig Basketklub arrangerede igen i år en turnering for alle elever i 3. og 4. klasser på egnens skoler, og de fleste skoler har valgt at deltage
Annonce

Lemvig: Lemvig Idræts- og Kulturcenter var hele torsdag fyldt med aktive skolebørn fra 3. og 4. klasse. De deltog i den årlige basket-turnering for skolehold, der er arrangeret af Lemvig Basketklub.

- Vi har omkring 300 børn, der deltager i årets turnering, siger Rene Jakobsen, der er formand for Lemvig Basketklub.

Børnene går alle i 3. eller 4. klasser i omegnens skoler, og stort set alle skoler deltager i turneringen. Lemtorpskolen har i år valgt at melde fra, da eleverne har gang i en projektuge, og de to friskoler i Bøvling og Fjaltring har også valgt at stå udenfor. De øvrige, kommunale skoler - inklusive Udefriskolen - har alle sendt elever til stævnet. Det er en opbakning, som Rene Jakobsen er godt tilfreds med.

- Det er et stævne, vi har haft i nogle år, så derfor er det blevet en tradition blandt mange skoler, at de deltager i arrangementet, siger Rene Jakobsen.

Interessen blandt skolerne er ikke blevet mindre efter den nye skolereform, der også pålægger skolerne at lave aktiviteter for eleverne.

- Vi har tilbudt skolerne et introduktionsforløb, hvor vi er ude på skolerne og fortælle om basket inden turneringen. Vi sender nogle af vores dame-spillere ud for at vise, hvordan man spiller, og det er et tilbud, som de fleste skoler har taget imod inden turneringen, siger Rene Jakobsen.

Personligt håber han på, at turneringen også vil virke som en fødekæde for foreningen.

- Vi vil selvfølgelig gerne bruge dagen til at vise, der findes et alternativ til de to store boldspil som håndbold og fodbold, siger Rene Jakobsen.

Effekten er dog noget svingende. Nogle år fører det ikke til flere ungdomsspillere i basketklubben, men andre år dukker nogle enkelte, nye spillere op.

- Generelt har vi fremgang. Vi kan ofte se, at det er børn, der har deltaget i skoleturneringen det møder op ved sæsonstart, for de kommer til træningen i den t-shirt, som de alle får udleveret i forbindelse med turneringen i dag, siger Rene Jakobsen.

T-shirten er den fysiske gevinst, som alle skoleleverne får med sig efter turneringen.

- Men vi har også pokal og medaljer til nummer 1 og 2 i hver af de fire rækker, der spilles turnering i, siger Rene Jakobsen.

Der spilles i en drenge- og en pigerække i hver af klasserne.

Turneringen er sponseret, så derfor er det gratis for skolerne at deltage i skoleturneringen.

Så er der time-out, og der diskuteres taktik inden kampene starter igen. Foto: Benny Gade
Med blikket stift rettet mod kurven, er det blå hold på vej mod en scoring. Foto: Benny Gade
Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce