Annonce
Erhverv

Bysamfund vil kæmpe for at få liv i købmandsbutik igen: 100 borgere klar med økonomisk opbakning

Hvis det går efter planen, bliver den nye butik opgraderet til en Min Købmand. Arkivfoto: Morten Dueholm
Nørre Felding-borgerne har bestemt ikke opgivet at få liv i købmandsbutikken igen. Søndag var 300 borgere samlet til borgermøde. 100 af de fremmødte er også klar med penge til projektet.
Annonce

Nørre Felding: Det er en måned siden, at borgerne i Nørre Felding erfarede, at byens købmand måtte opgive at drive forretningen videre.

Lukningen er nu effekturet.

Men bysamfundet syd for Holstebro har bestemt ikke opgivet at få liv i købmandsbutikken igen.

Søndag var der indkaldt til borgermøde i Idrætscenter syd. Og kampen for at få en ny købmand optager lokalbefolkningen. Det var det helt store punkt på dagsordenen, hvor der også blev talt om nye boliger.

- Vi var i tvivl om, hvor mange der ville komme. Men der kom 300. Det er rigtig mange i vores by, og det sender et klart signal om, at byen vil kæmpe for at have en dagligvarebutik, siger Leif Brøgger, der er formand for borgerforeningen i Nørre Felding.

Han var godt tilfreds med udbyttet af borgermødet, hvor der også var besøg af produktchef Hans Meldgaard fra kæden Dagrofa. Han redegjorde for mulighederne.

- Der blev sendt rigtig mange positive signaler. Der er ingen tvivl om, at det betyder meget for folk, at vi har vores egen købmand. Det er afgørende for livet i byen, siger Leif Brøgger.

Og borgerne i Nørre Felding er også klar med andet end verbal opbakning.

- Alene på mødet var der 100, der var klar til at købe en andel på 2500 kroner, hvilket viser, hvor stor opbakningen er. Vi fik også nedsat et købmandsudvalg, der nu skal arbejde videre med sagen, siger Leif Brøgger.

Der er også planer om at opgradere butikken, så den nye købmand bliver en Min Købmand i stedet for Letkøb, der lukkede før jul.

- Hvis det lykkes at få en Min Købmand, vil det være muligt at klare 80 procent af dagligvareindkøbene i den nye butik. Det giver et større engagement, siger Leif Brøgger, der ser optimistisk på mulighederne, selv om projektet langt fra er i mål.

- Byen har i hvert fald vist, at de er klar til at kæmpe for deres købmand, siger formanden.

Der var 300 til borgermøde i Idrætscenter Syd. Foto: Nørre felding Borgerforening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce