Annonce
Lemvig

33,3 millioner kroner er klar til Lemvig Sundhedshus

Formanden for regionens Udvalg for Nære Sundhedstilbud, Annette Roed (S): Jeg håber, at sundhedshuset bidrager til at bevare Lemvig som et attraktivt lokalområde - både for borgere og sundhedsansatte. Arkivfoto.
Nu er brikkerne ved at være på plads både fra regionens og kommunens side til byggestart af sundhedshuset

Lemvig: Nu har både regionen og Lemvig Kommune alle visioner og helhedsplanen på plads omkring Lemvig Sundhedshus. Begge dele er vedtaget i både byrådet i Lemvig Kommune og i regionens Udvalg for Nære Sundhedstilbud. Dermed er der også et samlet budget på 33,3 millioner kroner på plads, da også staten ud over de to samarbejdspartnere skyder penge i det.

Det er det tidligere sygehus i Lemvig, der skal bygges om til sundhedshus. Den østlige del af byggeriet rives ned af regionen, der herefter sælger grunden til kommunen, hvorefter kommunen bygger nyt, der passer til de planlagte tilbud.

Og hvad skal det så indeholde? Ja, det er en dynamisk proces, men her op til projektstart er planen, at regionen vil have følgende funktioner i sundhedshuset:

Klinik for almen medicin. Det er den klinik, der i daglig tale oftest kaldes for regionsklinikken, hvor regionen har ansat praktiserende læger til at tage sig af 3500 patienter. Disse læger er i øjeblikket i en tidligere lægepraksis på det tidligere sygehus. Her kommer en nybygget klinik i det nye sundhedshus.

Så er det en akutklinik, hvor man kan behandle mindre skader med mere, så lemvigerne undgår at skulle til sygehuset i Gødstrup for at få det klaret.

Der vil være tilknyttet den lægebemandede akutbil. Der vil være røntgen, blodprøvetagning, vagtlæge, jordemoder-konsultation, aktiv patientstøtte, og endelig vil der være neurorehabiliterings-afdelingen, som vi kender den. Den er en afdeling af Hammel og dermed ikke en del af Hospitalsenheden Vest, som den øvrige del af den regionale del af sundhedshuset.

Lemvig Kommune arbejder med:

Sygepleje- og sårklinik.

Sundhedsfremme og forebyggelse - herunder patientundervisning, træning, arbejdspladser med mere.

Genoptræning.

Hjerterehabilitering.

Endelig vil der være lokaler til kommunens tilbud til borgerne fra sundhedsplejen, børne- og familiecentret samt handicap & psykiatri.

Derudover er der cirka 200 kvadratmeter lokaler, som skal være til patient- eller borgerrettede formål, som det kaldes. Det vil styregruppen for Lemvig Sundhedshus finde ud af, hvad der præcist skal bruges til.

Det forventes, at byggeriet går i gang senere i år, og at det står færdigt i 2021. Lægeklinikken vil dog være klar allerede i 2020.

- Målet er, at borgerne skal føle en sammenhæng mellem den hjælp, de får, uanset om det er fra regionen eller kommunen. Mit håb er også, at huset bidrager til at bevare Lemvig som et attraktivt nærområde - både for borgerne og for sundhedsansatte, siger formanden for regionens Udvalg for Nære Sundhedstilbud, Annette Roed (S).

Også borgmester Erik Flyvholm (V) ser frem til, at sundhedshuset står færdigt med de gode og nære tilbud til borgerne.

- Det er vigtigt, at region, kommune og lægerne står sammen om at skabe de bedste sundhedstilbud og gerne så tæt på borgerne som muligt. Det, er jeg sikker på, vil ske i Lemvig Sundhedshus, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce