Lemvig

3F håber på jobfest med havmøller

Formanden Kenneth Hove (forrest) lytter til debatten om beretningen fra bordet. Foto: Benny Gade
Men det forudsætter, at virksomhederne tager ansvar og vil være med til at uddanne arbejdskraften, siger 3F-formanden

Lemvig: Fagforeningen 3F Vest ser med stor tilfredshed på, at en stor havmøllepark er på vej på havet.

- Der skal rejses 80-100 havmøller i vores område. Det er helt igennem fantastisk. Der skal bruges 8200 årsværk i etableringsperioden, og der efter skal de vedligeholdes for cirka fire milliarder kroner om året. Det må i den grad betyde arbejdspladser til os, sagde formanden Kenneth Hove, da han aflagde beretning på årets generalforsamling, der blev holdt på Hotel Nørre Vinkel.

Han kaldte det samtidigt for piveri, når virksomhederne i dag klager over mangel på kvalificeret arbejdskraft.

- Siden vi søsatte 3F Jobformidling og begyndte at registrere vores jobformidlinger, så har vi i 3F jobformidlet ca. 9500 jobs. Desværre henvender virksomhederne sig bare ikke til os. Desværre. Hvis en virksomhed ikke kan skaffe arbejdskraft på egen hånd, så lyder det straks: Vi kan ikke skaffe kvalificeret arbejdskraft, sagde Kenneth Hove.

Byggevirksomhederne bruger 3F til at finde medarbejdere, men det er især industrivirksomheder, det kniber at få med på vognen. Derfor frygter formanden også, at den let kan få et problem, når de nye havmøller skal rejses. Det forudsætter nemlig, at der står uddannet arbejdskraft klar den dag, der bliver brug for offshore-medarbejderne.

- Men det betyder også, at vi skal i gang med at kortlægge, hvilken arbejdskraft, der bliver efterspørgsel efter. Hvilke jobs er det, som vi får? Vi skal i gang med opkvalificering og måske uddannelse. Vi har tiden til at få det på plads. Men det betyder også, at virksomhederne skal tage ansvar: De skal være med til at uddanne arbejdskraft, og de skal være med til at opkvalificere arbejdskraft, sagde Kenneth Hove.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce