Indland

4,3 millioner valgkort lander i vælgernes postkasser

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
PostNord starter tirsdag omdelingen af over fire millioner valgkort til Europa-Parlamentsvalget.

Tirsdag starter PostNord omdelingen af 4,3 millioner valgkort til Europa-Parlamentsvalget. Omdelingen af valgkortene lander i vælgernes postkasser senest 21. maj.

Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

Med de flere millioner valgkort, der skal deles ud, fortæller Jørgen Holm, der er chef for brevprodukter i PostNord, at der er indsat ekstra bemanding til at omdele de mange valgkort.

- Vi har praktisk talt alle mand på gaden. Vores brevterminal, hvor vi sorterer brevene, kører også i døgndrift, for at vi kan nå at løse opgaven, siger han.

Valgkortene til folketingsvalget deles ud fra 24. til 31. maj, og vælgerne skal derfor være opmærksomme på, at de tager det rigtige valgkort med til Europa-Parlamentsvalget 26. maj.

- Få danskere får valgkortet til Folketingsvalget, inden der skal stemmes til Europa-Parlamentsvalget. Men der vil stå på valgkortene, om kortet er til det ene eller det andet, siger Jørgen Holm.

Hvis man som vælger oplever at miste sit valgkort eller af en eller anden grund mangler det, er det alligevel muligt at sætte sit kryds.

- Hvis man mangler sit valgkort har man mulighed for at henvende sig til sin kommune eller på borger.dk, hvor der står, hvad man skal gøre, siger Jørgen.

Hvis man har meldt flytning, vil valgkortet blive sendt til den nye adresse. Og ifølge Jørgen Holm, trækkes der en liste ud for dem, der har skiftet adresse i perioden, de sendes ud.

- Vi får nogle ekstra valgkort, hvis man for eksempel er røget imellem to adresser i forbindelse med flytning, så laver vi en ekstra udsendelse af dem, siger han.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Tophistorier

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce