Holstebro

4 andre udskældte job: Bliver kaldt bøsserøv og fik et par på skallen

Foto collage: Benny Gade og Morten Stricker
Det er ikke kun topdommere, der har taget et job, hvor det ligger i jobbeskrivelsen, at man må lægge øre og ryg til lidt af hvert.

Redaktionen har samlet fire anekdoter fra fire nordvestjyder, der i deres job er vandt til at blive udsat for skæld ud, kritik og vrede mennesker.

Fik et par på skallen

Kim Paulsen, vicefiskeriinspektør

- Jeg har da fået et par på skallen et par gange hen over årene. Jeg har blandt andet været i håndgemæng med en fisker i Esbjerg, der havde fisket ulovlig og var ked af at blive afsløret. Han slog først min makker ned rent fysisk, og derefter stak han mig én på skallen og rev min skjorte i stykker. Men jeg fik ham neutraliseret, og efterfølgende fik han også en dom for vold mod tjenestemand i funktion. Det giver sig selv, at ingen bryder sig om at få en bøde, så jeg har selvfølgelig haft nogle konflikter hen over årene. Generelt har jeg dog et udmærket forhold til fiskerne, og de voldsomme episoder ligger år tilbage. Jeg er der for at håndhæve loven og ikke for at genere folk, så jeg bliver i jobbet. Der er 365 dage på et år - og der er måske fem, dårlige dage ud af alle dem.

- Jeg er blevet kaldt bøsserøv to gange bare i dag

Claus Pedersen, indehaver af banegårdskiosken i Struer

- Jeg oplever ofte, at tonen er blevet hårdere i samfundet. Hver dag uden undtagelser oplever jeg eller mine ansatte, at der bliver talt rigtig grimt til os for noget, som vi ikke er herre over. For eksempel det faktum, at vi ikke kan sælge DSB-billetter. Det er ikke fordi vi ikke vil, men fordi det ikke er muligt, og det kan folk godt blive meget frustrerede over, og det går så ud over os. Jeg er blevet kaldt "bøsserøv" to gange bare i dag, fordi jeg ikke kunne lave en billet, og det bliver kun værre, hvis der for eksempel er togaflysninger. Det er nærliggende at tro, at kiosken er en del af DSB eller Arriva, men jeg synes vi gør hvad vi kan for at oplyse, at det ikke hænger sådan sammen. Men folk bliver frustrerede, og så går det ud over ekspedienten.

Det værste var, da jeg begyndte i politik

Thomas Danielsen, folketingsmedlem

- Det værste var, da jeg begyndte i politik. Jeg var omkring 21 eller 22 år, da jeg første gang blev valgt i byrådet. Hvis jeg var i byen med mine venner, kunne det godt føles som om, at der var nogen, der skulle have på CV’et, at de havde ordnet ”ham politikeren”. Jeg har heldigvis aldrig været i slagsmål, når jeg har været i byen. Både fordi jeg har været god til at undgå konfrontationerne, men også fordi dørmænd hjalp mig. De kunne godt finde på at sige, når jeg kom ind, at der var ham og ham, og de var lidt oppe at køre. Det var virkelig rart, at de var opmærksomme på det. Sidenhen er det på de sociale medier. Det sker dagligt, at jeg bliver kontaktet på den ene eller anden måde om, hvad der burde ske med mig, eller at jeg bare er for dum. Der synes jeg virkelig, at der er sket en forrådnelse i måden vi taler til hinanden på.

Foto: Benny Gade

Mere ros end skældud

Jeppe Moslund, færdselsbetjent, Midt- og Vestjyllands Politi

- Var der otte ud af ti personer, som skældte ud, så ville jobbet nok været svært at holde ud, men jeg får faktisk mere ros end skældud, når jeg stopper folk. Der er langt imellem dem, der skælder ud, og ved de fleste af dem kan jeg fornemme, at det egentlig er dem selv, de er sure på. Ofte ender det med, at de giver mig hånden og siger tak for god behandling. Min værste oplevelse var, da jeg stoppede en spritbilist. Han havde netop handlet og krævede, at varerne kom hjem på køl. Det kunne jeg ikke give lov til, og så blev han rigtig sur. Helt oppe i det røde felt, så det var lige før, at jeg måtte tilkalde en anden vogn. Men det endte med, at han faldt til ro og gav hånd, efter vi havde fulgtes ad, og han havde fået taget en blodprøve på sygehuset. Med god behandling kommer man langt.

Foto: Morten Stricker
0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce