Annonce
Sport

4 oprykningsdramaer, der er værd at holde øje med

Holstebro Boldklubs tredjehold var sidste efterår ude i en playoffkamp om overlevelse i serie 3, nu kan holdet i stedet rykke direkte op i serie 2. Arkivfoto: Morten Stricker
Fodboldsæsonen lakker mod enden for de nordvestjyske seriehold, hvor en håndfuld kan øjne en mulig oprykning. Her er nogle af de mest spændende oprykningsdramaer, der venter.
Annonce

Banerne bliver dårligere og mørket falder tidligere og tidligere på. To tegn på, at det snart er slut med udendørs-fodbold i de lokale serierækker, men også tegn på, at den spændende sæsonafgørelse står for døren.

1 Reserver på sejrskurs

Mens førsteholdet kæmper for eksistensen i 2. division ser det lysere ud for Holstebro Boldklubs andethold i Jyllandsserien. Med tre kampe tilbage - alle på udebane - ligger HB på en delt førsteplads med Randers Freja og mangler kun to point for matematisk at sikre sig at ende i top fire, hvilket vil betyde at holdet til foråret skal spille om oprykning til Danmarksserien.

Reglerne tillader dog ikke mere end ét hold fra hver klub i Danmarksserien, så skulle det gå så vidt, at HB-reserverne til foråret spiller sig til oprykning, er den afhængig af at førsteholdet overlever i 2. division. Ellers må man blive i Jyllandsserien.

2 Kan Lemvig fortsætte opturen?

For et par år siden vaklede Lemvig GF på kanten af en nedrykning til serie 4, som først blev afværget i sidste spillerunde. Nu har holdet sat kursen mod at skulle spille playoff-kamp om oprykning til serie 1.

I toppen af serie 2 er Ølstrup stukket af på førstepladsen, men Lemvig, der tidligere havde hjemme i kvalifikationsrækken og jyllandsserien, fører an i forfølgerfeltets kamp om den andenplads, som giver en playoffkamp mod et hold fra serie 1. Et stort skridt i den retning kan tages lørdag eftermiddag, hvor Mejrup gæster Lemvig Stadion.

I samme pulje er Vinderup IK allerede rykket ned, mens det vil kræve lidt af et mirakel, hvis Borbjerg GU på næstsidstepladsen skal klarer skærerne.

3 Fra overlevelseskamp til oprykningskurs

Sidste efterår måtte Holstebro Boldklubs tredjehold ud i en playoffkamp mod Tvis fra serie 4 for at bevare pladsen i serie 3, men det slipper man for i år. Holdet ligger nummer et i dets serie 3-pulje, et point foran Feldborg/Haderup med tre kampe tilbage.

Hvis de to hold kan fortsætte parløbet i toppen venter der et brag af en finale i sidste spillerunde den 31. oktober, hvor HB netop skal en tur til Feldborg Stadion. Puljevinderen tager den direkte oprykning, mens toeren må nøjes med at skulle spille playoff.

4 Revanchetid på Humlum Stadion

Det gjorde ondt på stoltheden hos Struer-Humlum Fodbold, der er et samarbejde mellem Resen-Humlum IF og tidligere hæderkronede Struer Boldklub, da klubben i sommeren 2019 blev sendt ned i serie 4 efter et 5-0 nederlag til ærkerivalerne fra Linde i den afgørende playoff-kamp. Derfor er det næsten meget passende, at holdet lørdag med en sejr over netop Linde vil rykke op igen.

Med tre runder igen ligger Struer-Humlum på førstepladsen med ni point ned til Lidenlund, der har spillet en kamp mindre. Selvom Lidenlund stadig vil kunne nå op på samme pointtal som Struer-holdet, vil det være Struer-Humlum der rykker op, da man er bedst i de indbyrdes kampe mellem de to hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce