Annonce
Mærkedage

40 år men langt fra færdig

Carsten Jensen kan fejre 40 år som kvægrådgiver i SAGRO. Pressefoto
Annonce

40 år: Carsten Jensen kan 1. februar fejre 40 år som kvægrådgiver i SAGRO.

Vendelboen, der er vokset op på landet, valgte landbohøjskolen, hvorefter han var rådgiver i en landboforening i Holbæk. I 1980 kom han til Aulum og blev efter få år leder af kvægbrugsafdelingen, der i starten bestod af 2 ansatte. Han var han leder frem til 2011, hvorefter han koncentrerede sig 100 procent om rådgivningen igen.

Udviklingen er gået fra en typisk kvægbesætning på 25-30 køer til tæt på en tidobling, samtidig med at ydelsen i samme periode har nået noget nær en fordobling.

- Men det grundlæggende med at rådgive omkring fodring, er jo stadig det samme, siger Carsten Jensen. Udviklingen i forhold til rådgivning tog dog en drejning efter den store landbrugskrise i 80’erne. Her blev det tydeligt, at landmænd skulle være lige så dygtige på kontoret som i stalden eller på marken. Derfra blev det derfor også en tværfaglig helhedsorienteret rådgivning, der vandt frem.

Gennem de 40 år har der også været en stor udvikling med hensyn til indretning af stalde, der er gået fra bindestalde til løsdriftsstalde med vand- eller sand-senge til kreaturerne og et langt større fokus på dyrevelfærden generelt.

Selv om Carsten Jensen har rundet 68 år, har han tænkt sig at fortsætte, så længe han har glæden ved arbejdet og har det overskud, der skal til for at rådgive. Han har gennem årene også haft en del kursusvirksomhed for landmændene.

Han har altid været interesseret i at være med til at udvikle løsninger for landmændene, herunder også at følge udviklingen fra enkeltmandsvirksomheder til gårde med et større antal ansatte.

- Jeg tager det som en tillidserklæring, at jeg bliver valgt som rådgiver, også når sønnerne overtager, siger han. For selv om de ganske givet er bedre uddannede end forældre-generationen, har de stadig brug for sparring.

Carsten Jensen er overbevist om, at udviklingen over de sidste 40 år kommer til at fortsætte med højere tempo. Han ser blandt andet landbrugets udfordringer omkring klimaneutralitet som noget, landmændene må forholde sig til, fordi kunderne og samfundet ganske enkelt kræver det.

Det er en udvikling i stil med, at han oplevede de første frontløbere blandt økologerne til i dag, hvor de udgør halvdelen af hans kunder.

Jubilæet markeres hos SAGRO i Herning fredag den 31. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce