Annonce
Navne

40 års jubilæum på Staby Efterskole

Peder Toft. Pressefoto
Viceforstander Peter Toft startede som lærer med fagene dansk, engelsk og latin. Men over 40 år er det blevet til meget mere end bare undervisning på efterskolen.
Annonce

Staby: Lørdag den 1. august 2020 kan Peder Toft fejre 40 års jubilæum ved Staby Efterskole.

Skolens daværende forstander Johann Rickers ansatte i forsommeren 1980 Peder Toft til lærerjobbet på efterskolen. Dengang var der rift om lærerjobbene – og det var vanskeligt at finde job. At det blev Staby Efterskole var nok mere en tilfældighed, end et konkret valg, da man var nødt til at søge de job, som nu engang var tilgængelige.

Peder kom til samtale - han vidste der var rift om jobbet og solgte sig selv dyrt efter eget udsagn. Han fik fortalt, at han kunne undervise i fagene dansk, engelsk, tysk, samfundsfag, historie - og som det endelige trumfkort; latin. Han fik jobbet og var klar til skolestart i august, hvor han skulle undervise i dansk, engelsk og latin.

Indtil 2008 har Peder fungeret som fuldtidslærer, hvor han primært har undervist i dansk, engelsk og forskellige idrætter, såsom fodbold, volleyball og især badminton, som han stadig underviser i. Gennem tiderne har han ligeledes været med til at udvikle skolens IT platfor – samt har ansvaret som IT vejleder.

Annonce

Skolecup og skiture

Han var for mange år siden, med til at starte 4-skolecuppen, som var et idrætssamarbejde mellem fire lokale efterskoler. Her blev der kæmpet i mange forskellige boldspil om æren og pokaler. Et samarbejde, som stadig eksisterer, selvom et par af skolerne er udskiftet med andre efterskoler.

Han var ligeledes med til at starte og planlægge skolens skiture. De første mange år, gik turene til Norge, men senere – og de sidste 20 år - har Peder og anden kollega planlagt de årlige ture til Zell Am See i Østrig.

Et fuldt skema på en efterskole, inkluderer ligeledes et væld af andre opgaver med tilsyn, planlægning af diverse arrangementer, kontaktlærerfunktion, aktivere eleverne, være sparring for de unge samt have nattevagter på skolen. Alle disse opgaver har Peder ligeledes været en del af gennem alle årene.


Peder sætter pris på mødet med de mange unge. Han har gennem tiden haft mulighed for at præge mere end 4000 unikke, aktive, imødekommende og livgivende unge mennesker, som har været med til at holde een frisk og skarp, så man hele tiden kan følge med udviklingen.


I 2008 startede Jette Holst Conradsen og Anders Boll Mikkelsen som skolens nye forstanderpar. Her skulle ansættes ny viceforstander. Peder Toft søgte og fik jobbet og gik dermed fra lærer til leder. Det blev startskuddet til nye udfordringer – opgaver som lige pludselig skulle ses fra ledelsessiden.

De seneste 12 år er gået med at holde styr på det daglige skema, vikardækning samt vagtfordeling. Desuden et stort samarbejde om videreudviklingen af Staby Efterskole, til et endnu bedre og velfungerende sted for både ansatte og elever.

Annonce

Mødet med de unge

Gennem alle disse år, har Peder været engageret i skolens udvikling. Han har været med til at skabe rammerne for en fantastisk efterskole gennem sin deltagelse i mange udvalg, udviklingsudvalg, evalueringsudvalg, skolens tjenestetidsudvalg, været mangeårig lærerrådsformand, deltaget i bestyrelsesmøder og sidst men ikke mindst været med til at sætte nye linjer, mål og standarder for efterskolen som leder.

Han er en person med høj faglighed og meget seriøs person, som stiller høje krav til sig selv og til sine omgivelsers færdigheder. Elever og medarbejdere har stor respekt for Peders person og arbejde. Han har glimt i øjet, er sjov og underholdende fortæller. Kan altid fortælle om sjove oplevelser gennem de mange år på stedet eller oplevelser fra hverdagen. Han sætter sig grundigt ind i tingene, er faktisk rigtig god til matematik og at regne den ud – samt altid omhyggelig og præcis.

Peder sætter pris på mødet med de mange unge. Han har gennem tiden haft mulighed for at præge mere end 4000 unikke, aktive, imødekommende og livgivende unge mennesker, som har været med til at holde een frisk og skarp, så man hele tiden kan følge med udviklingen. Han holder sig i form med badminton og cykling – og elsker livet på skolen – hvor han nyder samværet og sampillet med alle de fantastiske ansatte, som lever livet på Staby.

Peder har på den måde haft kolossal betydning for at Staby Efterskole gennem de sidste 40 år, har udviklet sig til en faglig efterskole med fokus på gymnastik, boldspil og musik samt alt det andet!

Jubilæet fejres med en fest for inviterede den 7. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce