Annonce
Lemvig

4000 elever fra hele landet til Børnenes Klimamøde

4000 børn er allerede med på det digitale klimamøde i Lemvig. Pressefoto
Børnenes Klimadag fredag den 21. august tyder på stor succes med deltagere fra 71 skoler landet over - og der forventes flere endnu
Annonce

Lemvig: ”Pas godt på vores jord. Jeg skal bruge den, når jeg bliver stor – der er ingen Plan B” er kendt blandt mange unge og kunne være slogan for Børnenes Klimamøde.

Planen var oprindeligt at samle 500 skoleelever i det nyåbnede Klimatorium i Lemvig. På grund af corona epidemien og forbud mod store forsamlinger er det arrangement aflyst.

I stedet holdes klimamødet virtuelt, hvor Klimatorium, skoler og elever mødes online på pc’er, pladder eller smartphones.

- Opslutningen til Børnenes Klimamøde fra skoler, lærer og elever er over al forventning. Det viser stor interesse for klimaet og for, hvordan vi sammen - på tværs af alder og uddannelse - finder løsninger på de mange opgaver, vi alle står over for, siger Lars Holmegaard, direktør for Klimatorium.

- Vi måtte droppe at samle 500 elever til klimamøde og fest i Lemvig. Nu mødes i stedet flere end 4000 børn digitalt. Det er stort og lover godt for arbejdet med klimaløsninger i fremtiden, føjer Lars Holmegaard til.

Annonce

Dagsorden

Emnerne er vejr og klima, vand og regnvand, bæredygtighed og miljøløsninger plus en række andre klimaemner.

Kendte personer og kloge hoveder veksler mellem faglig information og underholdning, der giver børnene stor viden og kendskab til miljø og klima.


Vi måtte droppe at samle 500 elever til klimamøde og fest i Lemvig. Nu mødes i stedet flere end 4000 børn digitalt. Det er stort og lover godt for arbejdet med klimaløsninger i fremtiden

Lars Nørgård Holmegaard, direktør, Klimatorium


Vært for dagen er Sofie Østergaard, kendt fra tv-programmer som Versus, MGP og Kreakampen. Hun lægger op til en debat, hvor journalist og vejr-vært Nina Bendixen og ekspert i klimatilpasning Carlo Sørensen gør alle klogere på, hvad klimaforandringerne egentlig er.

De unge klimadeltagere har set Liva vinde MGP, og eftersom hun der ”blandede” sig i klimadebatten med sin sang ”Ingen Plan B”, skal den selvfølgelig også serveres på klimamødet. Liva går live den 21. august i Lemvig.

Annonce

Højst 75 personer

Lemvig Kommune og Klimatorium har arrangeret det sådan, at fire klasser – maximalt 75 personer – fysisk følger klimamødet. Det baner vej for, at børn kan gå rundt og vise, hvor klimaruten er på Lemvig Havn, og hvor børn kan løse klimaquizzen rundt om i byen.

En sjov, men også tankevækkende afslutning på dagen, er med stand-up’eren Niels Forsberg. Han tager klimaforandringer og bæredygtighed under skæv, men kærlig behandling. Selv vil han gerne være et bedre menneske – men hvordan er det egentlig, man kan redde både planeten og sig selv?

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce