Annonce
Lemvig

23 millioner til cykelsti på statsvejen

Her ved Borumvej stopper cykelstien i dag. Inden for de næste år forlænges den til Gudum. Arkivfoto
Forligspartnere deler 370 millioner kroner ud til cykelstier, og der kommer en mellem Fabjerg og Gudum

Fabjerg/Gudum: Det har allerede været fremme som en plan, men nu står det fast. Der kommer 23 millioner kroner til en cykelsti mellem Gudum og Borumvej lige øst for Fabjerg.

Dermed vil der kun være én strækning tilbage på statsvejen mellem Lemvig og Struer uden cykelsti, nemlig mellem Gudum og Resenstad. Lige nu stopper cykelstien på statsvejen  ved Borumvej, hvor man så kan følge en kommunal cykelsti til Nørre Nissum.


Vi lovede i sin tid, da vi lukkede Gudum Skole, at der skulle være skolevej til Nørre Nissum.

Arne Noe (SF), medlem af teknisk udvalg


Det er en aftale mellem regeringen, Det radikale Venstre, SF og Enhedslisten om at bruge  370 millioner kroner til en række cykelsti-projekter ved statsveje Det er en aftale, der formelt hedder Aftale om grøn omstilling af vejtransporten. Der bliver afsat 30 millioner kroner i år samt 170 millioner kroner årligt i 2022 og 2023. Hvordfan rækkefølgen af de indstilede projekter bliver, er endnu ikke afklaret.

Da det kom frem, at der var planer om cykelstien fra Borumvej til Gudum, var teknisk udvalgs formand, Steffen Damsgaard (V), tilfreds med det, men alligevel ville han forsøge at overtale forligsparterne til, at man også så på strækningen mellem Klinkby og Harboøre op over Hygum Bakke, som er et hul, Lemvig Kommune også meget gerne vil have fyldt ud. Men det er så ikke blevet til noget.

Et gammelt løfte

Til gengæld mener Arne Noe (SF), at man med  den nye cykelsti mellem Gudum og Fabjerg opfylder et gammelt løfte.

- Vi lovede i sin tid, da vi lukkede Gudum Skole, at der skulle være skolevej til Nørre Nissum. Det kom der aldrig, da vi ikke måtte lave cykelsti langs den smalle kommunevej mellem de to byer. Nu kommer det så med en cykelsti, der forbinder Gudum, Fabjerg og Nørre Nissum til glæde for de bløde trafikanter, siger Arne Noe.

Arne Noe's helt store cykelsti-ønske er strækningen mellem Fjaltring og Thorsminde.

- Det er den eneste del af Nordsøruten fra Frankrig til Norge, som mangler. Men det koster 8-10 millioner kroner. Vi kan få halvdelen af staten, men der mangler jo stadig nogle millioner. Jeg vil ikke tage de penge fra velfærden i Lemvig Kommune, men jeg håber, der kan findes en eller anden løsning, da det har stor betydning for turismen i kommunen, at vi kan få lukket det hul. Det er i dag meget farligt at cykle på strækningen, når der ikke er cykelsti, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce