Annonce
Holstebro

450 er allerede blevet ledige: Det bliver værre endnu

Hvornår der kommer et samlet billede af, hvor mange arbejdspladser krisen kommer til at koste det private arbejdsmarked i Holstebro, tør Lars Stampe ikke sætte en endelig dato på. Arkivfoto: Scanpix
450 personer i Holstebro Kommune er allerede blevet ledige som følge af corona-krisen. Og når regeringens hjælpepakker udløber, venter en ny gyser.
Annonce

Holstebro: Op mod 2000 private lønmodtagere i Holstebro Kommune er direkte berørt corona-krisen.

Det viser tal fra Holstebro Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

I forhold til samme periode sidste år er der kommet omkring 450 ekstra ledige - dertil kommer, at 1563 privatansatte i kommunen er sendt hjem på lønkompensation.

- Det er store tal, og selv om vi håber det bedste, så vil vi formentlig komme til at se en stigning i ledigheden, når regeringens hjælpepakker stopper. Det er næppe realistisk at forestille sig, at alle bare kan vende tilbage til deres arbejde, som om intet var hændt, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe (S).

Hvornår der kommer et samlet billede af, hvor mange arbejdspladser krisen kommer til at koste det private arbejdsmarked i Holstebro, tør Lars Stampe ikke sætte en endelig dato på:

- Vi følger nøje med i udviklingen, men hvor det ender, kan jeg ikke sige noget endeligt om endnu. Vi skal i hvert fald hen på den anden side af sommerferien, siger Lars Stampe.

Annonce

Flere brancheskift

På positiv-siden tæller dog, at der stadig er job at søge for de ledige, og at det hele tiden lykkes at få nye i arbejde.

- Samtidig kommer vi til at få øget fokus på, hvor der kan være nye jobmuligheder. Der vil formentlig være personer, der skal omskoles. Nogle vil sandsynligvis kunne komme tilbage til det fag, de har forladt. For andre vil der skulle et brancheskifte til. Det er noget af det, som vi skal have talt med erhvervslivet om, siger Lars Stampe.

Han peger blandt andet på, at der på sigt vil være mange og nye job i den grønne omstilling - også i vores område:

- Men vi kan også se, at der vil komme efterspørgsel på job som eksempelvis social- og sundhedsassistenter. Så det er mange steder, der på sigt kan vise sig nye jobmuligheder, siger Lars Stampe.

Man kan jo næppe gå fra at være ufaglært til at opfinde nye vedvarende energiformer. Så er det ikke urealistisk, at man bare kan skifte branche?

- Det handler mere om, at hvis der kommer vækst eksempelvis inden for miljø og bæredygtighed, så vil der også komme job i den branche. Mange forskellige job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce