Annonce
Lemvig

46-årig kvinde tiltalt for uforsvarlig behandling af en ged, 16 hunde, tre får, en undulat og en skægagame

En 46-årig kvinde er tiltalt for at have behandlet mindst 20 dyr uforsvarligt. Arkivfoto: Morten Stricker
Flere dyr blev passet under uhygiejniske forhold og havde ikke adgang til foder eller drikkevand, lyder anklage mod kvinde
Annonce

Holstebro/Lemvig: En 46-årig kvinde sidder torsdag på anklagebænken i Retten i Holstebro.

Ifølge anklageskriftet, som avisen har fået aktindsigt i, er kvinden tiltalt for at have behandlet en ged, 16 hunde, tre får, en undulat og en skægagame "mindst uforsvarligt og samlet set groft uansvarligt", som anklagen er formuleret.

Strafferammen er i grove tilfælde fængsel i op til to år.

Tiltalen lyder på, at kvinden har undladt at "behandle dyrene omsorgsfuldt, herunder huse, fodre, vande og passe dyrene i overensstemmelse med deres fysiologiske, adfærdsmæssige, og sundhedsmæssige behov". Desuden peger anklageren på, at de rum og arealer, hvor dyrene blev holdt på, ikke var indrettet på en måde, så dyrenes behov blev tilgodeset.

Anklageskriftet indeholder forskellige eksempler på, hvordan dyrene efter anklagemyndighedens opfattelse blev passet. Blandt andet blev tre får og en ged opstaldet under uhygiejniske forhold i et skur, hvor der stank af gødning og døde dyr. Der var ingen strøelse, og dyrene havde ikke adgang til hverken foder eller vand. Desuden mener anklageren, at der også lå kadavere af fire lam og mindst fire kaniner.

Desuden var geden halt på højre forben og havde lange klove. Det er ifølge tiltalen et tegn på, at den havde aflastet benet gennem længere tid og derfor på et langt tidligere tidspunkt burde have været tilset og behandlet af en dyrlæge, der muligvis også skulle have aflivet geden. Det forhold bliver i anklageskriftet kaldt for en særskilt groft uforsvarlig behandling.

Annonce

Dyr gik i gennemtrængende lugt

Inde i huset skulle den 46-årige kvinde ifølge tiltalen have haft 16 hunde, en undulat og en skægagame under uhygiejniske forhold, hvor der var risiko for, at de blev syge. Der var flere lag afføring og urin i huset, og der lå tøjrester og andre genstande overalt. Desuden var der en gennemtrængende lugt af ammoniak og døde dyr, lige som dyrene heller ikke havde adgang til drikkevand, står der i anklageskriftet.

Sagen har været undervejs i 16 måneder, og kom for dagens lys i slutningen af juni 2019, da politiet ransagede ejendommen lidt uden for Lemvig efter et tip fra en borger.

Endelig er kvinden tiltalt for, at fire døre lam, et dødt får og fire døde kaniner hverken var opbevaret på en korrekt opbevaringsplads eller var blevet tilmeldt til afhentning af DAKA senest 24 timer efter de var døde.

Anklagemyndigheden lægger op til, at kvinden ud over en bødestraf også frakendes retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget beskæftige sig med dyr i et tidsrum, som retten fastsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce