x
Annonce
112

Efter halvandet år med vold og chikane: 50-årig dømt til behandling i Bonnet-sag

En 50-årig mand blev dømt til psykiatrisk behandling i den såkaldte Bonnet-sag. Arkivfoto: Morten Stricker
Forsvarer kritiserede blandt andet politi i sin procedure i Bonnet-sag

Bonnet/Holstebro: En 50-årig mand blev mandag eftermiddag dømt til psykiatrisk behandling uden længstetid ved Retten i Holstebro.

Den 50-årige var tiltalt for i alt ni forhold, der fandt sted fra juni 2018 til december 2019, og blev dømt for otte af dem. Kun forholdet, hvor han var tiltalt for grov vold mod et nabopar, blev han frikendt for.

Manden blev dømt for to tilfælde af vold mod en nabo. Første gang slog han manden med flad hånd, mens han anden gang slog ham op mod ti gange med noget, den tiltalte selv kaldte en vandrør. Han blev også dømt for at vælte en kvinde af cyklen og derefter slå hende på skulderen. Han blev desuden dømt for hærværk samt at overtræde et tilhold mod ikke at kontakte naboer.

Forsvarer Ib Rehne Laursen var i sin procedure kritisk over for den måde, sagen var blevet ført på af politi og anklagemyndighed.

- Her er der tale om en mand, der er blevet presset på flere måder. Han reagerer blandt andet på, at han bliver spærret inde på sin grund og ikke kan benytte en passage, han har benyttet i årevis. Desuden har politiets efterforskning i sagen været mangelfuld. De har oftest bedt vidnerne om at dokumentere hændelserne med videoklip, og når man er sindssyg, er det ikke rart at blive filmet på den måde, sagde forsvareren blandt andet.

Ib Rehne Laursen pegede også på, at der allerede efter episoderne i september 2019, hvor den tiltalte havde kastet med jernstænger, kunne være blevet rejst en sag.

- Sagen er blevet kørt op, og politiet og anklagemyndigheden havde allerede på det tidspunkt haft mulighed for at køre sagen. Havde de gjort det, havde en kvinde formentlig undgået at møde den tiltalte i det sidste tiltalepunkt, sagde forsvareren.

Det kom frem under retssagen, at den tiltalte i en mentalundersøgelse er blevet erklæret sindssyg, og at han i gerningstidspunkterne ikke har været under behandling for sin sygdom.

Den tiltalte fik det sidste ord i sagen, og han pegede på, at han følte han havde været udsat for chikane i de seneste fem år.

- Byen har rottet sig sammen mod mig, og jeg har kæmpet imod, at blandt andet idrætsforeningen er ineffektiv. Jeg har arbejdet for at få en legeplads til børn, så de kunne undgå at lege ude på vejen, hvor der kører spritbilister, sagde han i sit afsluttende ord.

Den nu dømte mand valgte at modtage dommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce