Annonce
Lemvig

Protesterer mod bankens flytteplaner: Indtil videre har 500 skrevet under

Børge Madsen har stillet sig i spidsen for underskriftsindsamlingen, der fortsætter frem til og med søndag. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Overrækker protestskrivelserne til bankdirektøren på mandag i håb om, at han bringer dem videre til generalforsamlingen.
Annonce

Lemvig: Over 500 har foreløbigt skrevet under på, at det vil være en forkert beslutning af flytte Vestjysk Banks hovedsæde fra Lemvig til Herning. Det oplyser Børge Madsen, der har taget initiativet til indsamlingen.

- Skal jeg være helt ærligt, så håber jeg på at nå op på tusind underskrifter, siger Børge Madsen, der efterhånden er ved at indstille sig på, at så mange lykkes det måske ikke at indsamle.

- Men vi fortsætter. Indsamlingen står på helt frem til på søndag, hvor det er sidste dag, siger han.

Annonce

Fusionerer

Sagen handler om den kommende fusion mellem Vestjysk Bank og den Jyske Sparekasse. Begge banker skal tage stilling til fusionen på deres generalforsamlinger på tirsdag. Hvis oplægget bliver vedtaget, betyder det, at de to banker flytter deres hovedsæde fra henholdsvis Lemvig og Grindsted til en ny adresse i Herning.

I Lemvig vælter protesterne ned over den lokale bank, som man frygter mister kontakten til nærområdet. Da banken for nogle år siden var i knibe, valgte en gruppe erhvervsdrivende og flere lokale borgere at flytte deres ledige opsparinger til banken for at hjælpe banken til at opnå den nødvendige kapital, der kunne sikre bankens overlevelse. Derfor var de erhvervsdrivende igen på barrikaderne før jul, hvor de bad banken genoverveje, hvor hovedsædet fremover skal ligge. Efterfølgende har byrådet i Lemvig Kommune opfordret til det samme, og flere læserbreve i avisen har fulgt op på sagen.

Annonce

Overdragelse

Børge Madsen valgte at systematisere protesterne ved at stille sig i spidsen for en underskriftsindsamling. Han gik i gang med indsamlingen kort før jul og sagde dengang:

- Vestjysk Bank har gjort meget godt for Lemvigegnen, men man skal huske, at Lemvigegnen også har gjort meget godt for Vestjysk Bank. Ikke mindst, da den var i økonomisk knibe. Da var en meget stor, lokal opbakning med til at føre banken gennem krisen, og derfor er det ikke en ordentlig opførsel, at flytte hovedsædet væk fra Lemvig, når det igen går godt, sagde han.

Derfor startede han indsamlingen ved at opfordre folk til at skrive et protestbrev, som man kan sende til ham på mailadressen boerge-madsen@mail.tele.dk. Det har over 500 personer foreløbigt gjort, og det kan man fortsat gøre frem til på søndag.

- På mandag overdrager jeg de mange protester til bankens direktør, Jan Ulsø Madsen, siger Børge Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce