Holstebro

53 kørte for stærkt på skoleveje

Alt for mange træder stadig for hårdt på speederen på skolevejene, fortæller lederen af færdselspolitiet, og 54 blev snuppet ved to skoler på et par formiddage. Arkivfoto

Politiet har i denne uge haft landsdækkende kontrol på skoleveje, og med fokus på især cyklisters adfærd og synlighed i trafikken. Men farten er fortsat den største synder på skolevejene, fortæller leder af færdselspolitiet.

Holstebro: "Skole", står der under det trekantede advarselsskilt på Lægårdvej, der står placeret vest for Holstebro Friskole. Skiltet med den røde kant viser to børn, der er på vej til skole, og meningen er, at det skal få fartglade trafikanter til at lette foden på speederen.

Men skiltet har langt fra den ønskede virkning. Det må Jørgen Christensen, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, erkende. Han og resten af politistyrken har i den sidste uge været til stede på skolevejene i kommunen, hvor man blandt andet har holdt øje med trafikken på skolevejene.

- I forhold til cyklistadfærden og til ulovlige knallerter, så ser det rigtig godt ud i år, det må vi bare sige. Når vi kigger bare 10-15 år tilbage, så er det helt klart en opadgående kurve, siger Jørgen Christensen.

Politiet har udført ti kontroller i kommunen i løbet af ugen, og de viser 70 overtrædelser - heriblandt børn og voksne, der har cyklet uden cykellygter - men langt de fleste af overtrædelserne, 53 ud af de 70, er bilister, der er blevet blitzet af politiets ATK-vogne på skolevejene. Ifølge lederen af færdselspolitiet er over 500 bilister blevet blitzet i hele politikredsen.

- Det er alt, alt for mange. Selvom mange kun kører de her 10-20 kilometer for stærkt, så kan det alligevel være helt afgørende for, om man kan nå at standse op, hvis der pludseligt er et barn, der krydser vejen, siger Jørgen Christensen.

De 53 fartovertrædelser er udelukkende på to formiddage i løbet af ugen, hvor politiet havde stillet en ATK-vogn på Lægårdvej og på Nørre Boulevard. Og det var især på Lægårdvej, at de fleste bilister trådte for hårdt på speederen - 42 blev blitzet her, mens 11 blev blitzet nær Nørre Boulevard Skole.

Den næste kontrol, som Midt- og Vestjyllands Politi begiver sig ud i, foregår i slutningen af januar, og her bliver der sat fokus på cyklist- og knallertadfærd.

Kontrol på skoleveje

Midt- og Vestjyllands Politi har foretaget ti kontroller i Holstebro Kommune i løbet af den forgangne uge.To steder havde politiet placerede ATK-vogne:

1. Lægårdvej: 11 blitzet. Højeste fart var 84 km/t.

2. Nørre Boulevard: 42 blitzet. Højeste fart var 74 km/t.

Ved resten af kontrollerne var politiet til stede for at kontrollere:

3. Holmegade, Ulfborg Skole: Ingen overtrædelser.

4. Sevelvej, Vinderup Realskole: Fire voksne uden sele. Én ulovlig knallert.

5. Mejrup Kirkevej, Mejrup Skole: Et barn uden lys på cyklen.

6 & 7. To steder på Halgårdvej, Halgård Skole. To børn havde ikke tændt begge lygter.

8. Rolf Krakes Vej, Rolf Krake Skolen: To børn uden lys på cyklen.

9. Vald Poulsens Vej, Den Kristne Friskole: To cyklister uden lys på cyklen og to ulovlige knallerter.

10. Nørre Boulevard, Nørre Boulevard-skolen: Tre mindreårige uden lys på cyklen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce