Annonce
Struer

55 hektar afgrøder står under vand hos bestyrelsesformanden: - Vi skal have bedre styr på vandet

Mads Jakobsen havde lige sået på en af de bedste marker. Efter de seneste dages voldsomme regnmængder var det i stedet blevet til en sø. Foto: Johan Gadegaard
Mads Jakobsen, gårdejer, politiker og formand for Struer Energi, har de store regnmængder tæt inde på livet - og et ønske om at få bedre styr på fremtidens nedbør

Fousing: Bestyrelsesformanden i Struer Energi, Mads Jakobsen (V), ville hellere end gerne hjælpe de mange husejere i Struer, som har været plaget af oversvømmelser i løbet af de seneste par måneder.

- Jeg har jo selv oplevet, hvad det betyder, når regnen bare vælter ned, fortæller han og viser vej ud til sine marker.

- Jeg havde knoklet igennem, da jeg fra forrige torsdag og indtil onsdag fik sået alle mine 55 hektar til med både byg og rug. Nu står det hele under vand, og alt kan være spildt. Det er fortvivlende, hvad vi har fået af regn. Jeg har ikke fået en officiel melding om, hvor meget nedbør, vi har fået, siden onsdag. Men mine forældre, som bor på en naboejendom, har en vandmåler stående ude i det fri, hvor der var 137 millimeter vand, da vi kom frem til i søndags, fortæller han.

Annonce

Fejlkoblinger

Inde i villakvartererne i Struer er det andre problemer, de må kæmpe med, og i år gik det for alvor galt under et skybrud først i august.

Her var det især på Nørmarksvej og i kvarteret omkring Kjeldsmarksvej, der var problemer med kloakvand, som skyllede ind over gulvene fra både toiletter og afløb.


Jeg har ikke fået en officiel melding om, hvor meget nedbør, vi har fået, siden onsdag. Men mine forældre, som bor på en naboejendom, har en vandmåler stående ude i det fri, hvor der var 137 millimeter vand, da vi kom frem til i søndags.

Mads Jacobsen (V), bestyrelsesformand, Struer Energi


Dette var så til at håndtere.

Der var helt konkrete fejl på kloakkerne.

Struer Energi fandt frem til fejlkoblinger, som gjorde, at regnvand blev ledt ind i de mange rørledninger med spildevand.

Men efter den seneste uges tid med mere eller mindre vedvarende regn, er der nu opstået et nyt problem, som blandt andet ramte Carsten Jensen og Tove Baadsgaard i Fredensgade, hvor der trængte grundvand ind i kælderetagen.

Annonce

Landsdækkende problem

Dette var også tilfældet hos Henrik Hadsund på Fuglgårdsvej, og Carsten Jensen har desuden fået meldinger om oversvømmelser med grundvand fra både Torvegade, Danmarksgade, Ringgade, Solbakkevej og Anlægsvej bare for at nævne nogle af de mange, som har været i problemer - specielt i løbet af natten mellem lørdag og søndag.

- Men det er rigtig svært at gøre noget ved grundvandet. Ifølge vandforsyningsloven skal Struer Energi sørge for, at vi får overfladevandet ledt væk, og vi har også regler for spildevand. Grundvandet er der ingen, der tager sig af, konstaterer Mads Jakobsen.

- Vi har identificeret, at grundvandet vil stige, og det er jo ikke et særskilt problem i Struer Kommune. De har haft store problemer i Ikast-Brande Kommune og nede omkring Herning. Det er et landsdækkende problem. Men der er bare ingen, der tager ansvar for det. Det er noget husejerne selv må kæmpe med, konstaterer han.

- Sådan er det lige nu, vurderer han efter et bestyrelsesmøde i Struer Energi mandag eftermiddag.

Mads Jakobsen ligger altså ikke inde med de konkrete løsninger på et voksende problem.

- Men det er noget, vi må diskutere. I teknik- og miljøudvalget er det noget, de har diskuteret som et tema, og som formand for Struer Energi har jeg også selv været med til et "topmøde", som vi kalder det, med både borgmesteren og direktørerne fra både Struer Kommune og fra Struer Energi. Vi må have styr på, hvordan vi håndterer de voksende mængder af regnvand, siger han.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce