Annonce
Erhverv

55 klager over kystnære møller: Møllerne tager ikke hensyn til naturen

Sådan ventes de 21 vindmøller at tage sig ud fra Bovbjerg Fyr. Illustration fra Vattenfalls visualiseringsrapport.
Lemvig Kommune undlod denne gang at kommentere planen

Vestkysten: Mandag var der frist for at klage over den tilladelse, som Energistyrelsen i december gav til at sætte gang i opførelsen af de to kystnære vindmølleparker Vesterhav Nord og Vesterhav Syd.

Det skete efter et omfattende forarbejde, men alligevel skulle tilladelsen ud i  høring, hvor alle fik lejlighed for at kommentere tilladelsen.

Og flere har da også valgt at  kommentere på afgørelsen. Faktisk har Energiklagenævnet modtaget ikke færre end 55 klager tilsammen om de to projekter. Dem er man nu gået i gang med at granske, men der skal foreligge tungtvejende grunde, hvis projekterne skal stoppes nu.

Annonce

Ingen kommunal klage

Energiklagenævnet har ikke offentliggjort klagerne, men man vil dog heller ikke finde lokale kommentarer fra Lemvig Kommune. Årsagen er ifølge kommunen selv, at man aldrig modtog høringsmaterialet og derfor selv måtte rykke for at få det. Og ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V) landede materialet først på kommunens  bord samme dag, som indsigelsesfristen udløb. Til gengæld har kommunen ved flere andre lejligheder talt for, at møllerne burde rykkes så langt mod nord som muligt.

Til gengæld har foreningen Stop Vesterhav Nord sendt en klage til Energiklagenævnet på 13 tætskrevne sider, hvor man argumenterer for, at møllerne ikke tager det fornødne hensyn til hverken natur, mennesker eller den arkæologiske arv, og at Energistyrelsen ikke har inddraget offentlighedens synspunkter i forbindelse med VVM-processen. Foreningen anfører direkte, at miljøvurderingslovens formål ikke er opfyldt.

Annonce

Klager sydpå

Også foreningen Stop Vesterhav Syd har klager med nogenlunde samme argumenter, og flere grundejerforeninger i det sydlige område er også på listen. Blandt andet har Sammenslutningen af Sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit klaget. Det var netop den forening, der med en klage fik Energiklagenævnet til at aflyse Vattenfalls første etableringstilladelse, hvilket tvang selskabet til at lave en ny miljøkonsekvensrapport. Alle foreninger anfører samstemmende, at hele processen og udfaldet har været besluttet på forhånd.

Energiselskabet Vattenfall er allerede langt fremme med at anlægge mølleparken. Tirsdag aften blev der orienteret om  mulighederne for at søge erstatning for de gener, som møller kan påføre omgivelser, og hvis tidsplanen ikke bliver skubbet denne gang, vil de første møller begynde at skyde  i vejret næste sommer.

Annonce

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Lemvig For abonnenter

Susanne og Kurt går på efterløn og pension: Idrætscenter skal have ny ledelse

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Direktør rykker tilbage i håndboldmålet efter et halvt år med regneark

Leder For abonnenter

Det er vanvittigt, at Lotte skal forsvare, hvorfor hun bor i Thy - men det er desværre også logisk

Debat

Farvel og tak - det har I fortjent, ikke mindst Jørgen Nørby

Lemvig

Kvinde hentet med ambulance: Pludselig røg det fra pillefyret

Per Christensen stopper som formand for fagforbundet 3F

Lemvig For abonnenter

Hul i budgettet: Starter indsamling til klokkespil

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Henriksen stiller ikke op for DF ved næste valg

Lemvig

Vi synes, der er mange smittede, men vi er blandt de lavest belastede i landet

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Annonce