Annonce
Lemvig

70 sider høringsvar uden indflydelse

Ole Margon: Høringsvarene er vigtige for mig, fordi jeg så får et indtryk af, hvad der bevæger sig. Foto: Morten Stricker
Høringsfristen udløb så sent, at høringsvarene først var på dagsorden lang tid efter, budgettet reelt var vedtaget

Lemvig: Når der skal vedtages et budget, så er der mange, der har en høringsret. I år var ingen undtagelse, men den forcerede tidsplan har betydet, at de høringsvar, der er kommet ind, ingen reel indflydelse har fået på det endelige resultat af budgettet.

70 sider med høringssvar var tilknyttet dagsordenen, da byrådet onsdag aften skulle beslutte budgettet endeligt. En række, skoler, daginstitutioner, ældreområder og flere andre havde brugt tid og kræfter på at udtrykke først og fremmest bekymringer over besparelsesforslag. Ikke mindst på normeringer i dagtilbud og antallet af undervisningstimer for lærerne, der var justeret i den - ifølge høringsvarene - forkerte retning. Og så andre forslag var der bekymrede miner til.

Problemet var, at da høringsfristen udløb, og svarene kom ind, så var budgettet i realiteten forlængst vedtaget. Det blev det reelt allerede, da alle partier indgik et budgetforlig, hvorefter alle skulle være enige, hvis noget skulle laves om. Det var man så undtagelsesvis i år, da der opstod ballade om lukningen af almindelige plejehjemspladser i Øst-området, så den beslutning blev justeret i økonomi- og erhvervsudvalget.

Men de øvrige høringssvar har slet ikke været til udvalgsbehandling, så derfor har de reelt ikke indgået i nogen politisk behandling.

Den socialdemokratiske gruppeformand Kenneth Bro tog fat om nælden i sit indlæg.

- Mange siger til mig, at høringsvarene reelt ingen betydning har, da de ikke er med i behandlingen af budgettet. Det har de sådan set ret i, sagde han.

Han understregede dog, at høringsvarene for ham var vigtige, da de er med til at forme budgettet næste år, når man læser indtrykkene.

Ole Margon (B) mente, at høringsvarene var vigtige for ham.

- De giver en god føling med, hvad der bevæger sig.

Også formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen, hørte til blandt de få, der nævnte høringsvarene:

- De giver udtryk for for, at det er besparelser, der ikke er betryggende. Men de er dog ikke katastrofale, og jeg tror, vi kommer videre på trods af de serviceforringelser, der vil blive, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Annonce