Annonce
Holstebro

7500 Holstebro får et ekstra mandat i Folketinget

Ulla Tørnæs er for syvende gang valgt til Folketinget. Men hun må sige farvel til ministerposten. Foto: Martin Ravn
Venstrepolitikeren Ulla Tørnæs fra Nørre Felding må sige farvel til sin ministerpost, men hun er tilbage i Folketinget. Hun blev valgt i Sydjyllands Storkreds.

Nørre Felding: Antallet af folketingsmedlemmer med bopæl i Holstebro Kommune er øget.

Socialdemokraten Annette Lind og Venstremanden Thomas Danielsen sidder igen på sikre mandater i Vestjyllands Storkreds.

Men i den kommende valgperiode får de to selskab af endnu et Holstebro-medlem af Folketinget.

56-årige Ulla Tørnæs (V) med bopæl i Nørre Felding kender godt nok alt til Christiansborg, men hun har ikke været valgt til Folketinget i den seneste periode. I 2014 blev hun valgt til Europa Parlamentet, men hun blev allerede året efter hentet hjem som minister i Lars Løkke Rasmussens regering.

Onsdag var hun på valg i sin gamle kreds i Esbjerg i Sydjyllands Storkreds. Ministerposten er et overstået kapitel i denne omgang. Til gengæld kan Ulla Tørnæs glæde sig over, at hun gør comeback i Folketinget.

Onsdag eftermiddag stod det klart, at hun blev valgt som det femte ud af seks Venstre-medlemmer i Sydjyllands Storkreds. Når det gælder de personlige stemmer, blev Ulla Tørnæs overgået af Ellen Trane Nørby, Anni Mathiesen, Eva Kjer Hansen, Hans Christian Schmidt. Det sidste mandat går til Christoffer Aagaard Melson. Ulla Tørnæs opnåede 6.974 stemmer.

Ulla Tørnæs blev første gang valgt i Folketinget i 1994. Det er syvende gang, at hun bliver valgt til Folketinget. Eneste gang, hun ikke stillede op til det nationale parlament var i 2015. I 2013 forsøgte hun at blive borgmester i Holstebro, men hun måtte se sig slået af socialdemokraten H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce