Ulfborg/Vemb

84-årig racerbane-entusiast bestjålet: Han ville have mig til at købe min egen bærbar

Erik Mathiasen, der har to store racerbaner under det gamle Røde Kors Plejehjem i Ulfborg får stjålet sine ting. Foto: Morten Stricker

Erik Mathiasen håbede, at det hobbyrum, som han har indrettet under det gamle Røde Kors Plejehjem i Ulfborg, kunne blive en legeplads for unge og modelracerbane-interesserede i byen. Men indbrudstyve løber med hans ting.

Ulfborg: Det var blandt andet et forsøg på at skabe liv i de gamle plejehjemsbygninger, da 84-årige Erik Mathiasen rykkede sine modelracerbaner ind i plejehjemmets kælder i sommers. Det var håbet, at hobbyen, som Erik Mathiasen har haft siden 1968, kunne glæde andre - heriblandt Ulfborgs unge, der så kunne blive inviteret inden for og køre ræs med bilerne. Men drømmen er blevet lidt af et mareridt. For siden Erik Mathiasen flyttede hobbyprojektet ind i lokalet, er døren ind til kælderlokalet blevet brudt op tre gange.

- Den første gang, de brød ind, spiste de egentlig bare alt min lakrids, som jeg havde herinde - det var ikke så slemt, siger Erik Mathiasen.

Anden gang blev det dog straks mere alvorligt. Tyvene havde brudt døren op og taget Erik Mathiasens computer og flere modelracerbiler med sig. Tingene dukkede dog op i en kasse foran døren kort tid efter igen. Men først efter, at Erik Mathiasen havde betalt for at få sine ting igen.

Men tirsdag var den gal igen. Erik Mathiasen havde været væk fra byen fra torsdag i sidste uge til tirsdag, og da han kom tilbage til lokalet, som han for anden gang i træk havde forsynet med ny dør og hængsler, var hans bærbare computer væk. Den selvsamme bærbare, hvor systemet til racerbanen er installeret på - en nødvendighed, hvis bilerne overhovedet skal køre rundt.

Købte sin egen computer

Erik Mathiasen blev frustreret og skrev en besked på de sociale medier om, at han manglede sin bærbare, der var blevet stjålet. Kort tid efter blev han ringet op af en ung mand, der påstod, at han ikke havde kendskab til tyveriet, men at han kendte en person, der havde en bærbar svarende til Erik Mathiasens, som han kunne købe - og derefter sælge videre til Erik Mathiasen.

Fordi at computersystemet var livsnerven i hans racerbaner, sagde Erik Mathiasen ja til at mødes med den unge mand, der ville have 400 kroner for bærbaren - ellers tog han den med igen.

- Så jeg valgte at betale de 400 kroner. Men jeg kunne jo se efterfølgende, at det var min computer, og systemet var også installeret på den, siger han og tilføjer:

- Man føler sig rent til grin. Men jeg ved jo ikke, om det er ham, der har taget computeren, der har solgt den videre, siger han.

Erik Mathiasen har dog torsdag aften indgivet en anmeldelse til Midt- & Vestjyllands Politi, hvor han ligeledes har oplyst telefonnummeret på manden, der solgte ham hans egen computer.

Frustreret

Fremover vil han nu tage computeren og flere af racerbilerne med hjem for at undgå noget lignende. Han har overvejet at sætte flere hængelåse på døren eller endda skrue en stor træplade fast udenpå. Eller måske endda sætte et overvågningskamera op.

Men troen på, at det hjælper, er så småt forsvundet.

- Det er træls! Jeg er en gammel mand, og jeg bliver frustreret og urolig over det her, siger han.

Midt- & Vestjyllands Politi har endnu ikke behandlet anmeldelsen, der ifølge Erik Mathiesen blev indgivet torsdag aften.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce