Annonce
Mærkedage

90-årig mod nye mål

Finn Fut Christiansen efter velgennemført løb i Bruxelles Maraton i 2011. I dag fylder den ihærdige motionist 90 år. Arkivfoto: Morten Stricker
Finn FUT Kristiansen fra Ulfborg fylder 90 år i dag. Det næste store mål er at gennemføre Eremitageløbet i selskab med barn, barnebarn og oldebarn.

Ulfborg: Finn FUT Kristiansen holder meget af motion. Og han har ingen planer om at stoppe, så længe det er muligt at kombinere gang og løb. Han er kendt som manden, der ofte kommer sidst over målstregen ved de lokale motionsløb. Men det slår ham ikke ud. Han holder af fællesskabet og de mange oplevelser, som motionen giver ham.

Om han tager sig en hel fridag på sin 90-års fødselsdag, er et godt spørgsmål. Sikkert er det i hvert fald, at han er bag startsnoren, når der søndag den 6. oktober afholdes Eremitageløb nord for København.

Den 90-årige løber bliver med stor sandsynlighed en af de sidste deltagere i mål, men det betyder ikke meget for ham. Langt større er det, at han er i stand til at gennemføre de 13 kilometer i kuperet terræn i selskab med dele af sin familie. Tre generationer stiller op sammen med oldefar Finn i front. Løbet i Dyrehaven har haft besøg mange gange af løberen fra Ulfborg, der oprindelig kommer fra Sjælland.

Navnet FUT stammer fra den tid, han var ansat i Søværnet og underviste i fysisk uddannelse og træning. I dag bor han med samleveren Ruth i Ulfborg.

Løb har altid været en del af fødselarens liv. Han gennemførte maraton til langt op i 80'erne. Blandt andet i Rom, Athen og Berlin. Han holder stadig meget af den klassiske distance på 42 kilometer, men alderen gør trods alt, at han ikke længere kan nå det inden for den almindelige tidsgrænse.

Men det har ikke forhindret ham i at nå de 42 kilometer. I foråret var han med Dagbladets Avis-maraton i Wien, hvor han ikke stillede til start, men han nåede op på de 42 kilometer rundt i dagene som turist i den østrigske hovedstad. I maj nåede han igen de 42 kilometer, da han stilledede op ved Stafet for Livet i Holstebro, hvor han gjorde en ekstra indsats for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Han nåede med en dygtig sponsorindpiskers hjælp op på 80.000 kroner.

Fødselaren bruger også meget tid på at følge med i den almindelige samfundsdebat. Han læser flere aviser og er klar med en holdning til de vigtige samfundsspørgsmål - både lokalt og nationalt. Han sætter også en ære i at hjælpe andre. I mange år var han frivillig hjælper på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande.

Fødselaren er klar til at sætte sig nye mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Annonce