Annonce
Debat

Abort: Dyster dobbeltmoral

Læserbrev: Tak til regionsrådsmedlem Marianne Karlsmose (KD) for dine indsatser i Regionsrådet. Tak for dit syn på vordende medmennesker fra deres livs begyndelse, som er i klar modsætning til statsministeren og partiernes sørgelige svigt - i denne fundamentale sag om meneskesyn.

Hvordan kan vor statsminister mene, at hun kan kalde sig for "børnenes statsminister" når hun kalder en legaliseret angrebskrig mod vordende medmennesker - for en uantastelig kvinderettighed? Hvordan kan partier, gå ind for at tie og samtykke i angrebskrigen mod de ufødte, der berøver vordende danskere livet? Bør der ikke stemmes i forhold til deres ansvar for denne dobbeltmoral?

Den for mig vigtigste sætning, der blev udtalt ved sidste valg, var Isabella Arendts oplysning: "Da Tyskland indførte samtale før abort, faldt aborttallet til det halve." Selv om det førte til "hån, spot og latterliggørelse" af hende og af oplysningen, blev den stående i min bevidsthed. Kristendemokraternes er ene om som parti at have som deres holdning, at vordende medmenesker og nulevende medmennesker har hver deres menneskerettigheder.

Annonce

Det er, hvad Marianne Karlsmose har virket for i Regionsrådet. I de snart forløbne 50 år siden 1973 kunne det i følge eksemplet fra Tyskland have reddet halvdelen af de ca. 800.000 afbrudte fostres liv. Det er 400.000 tusinde vordende medmennesker. De mangles i vore skoler, især dem, man har lukket - og på vore arbejdspladser i dag og fremover.

Det er bevidnet i en TV-serie om familien Laudrup, at da Michael Laudrup begyndte sit liv i sin 16-årige mor, sendte hendes mor hendes far på gaden for at finde en "adresse," hvor det vordende liv kunne blive afbrudt. Faren fandt ingen "adresse", men fik en god samtale med sin datter om, at måske var fosteret det eneste barn, hun ville få. Nu er Michael Laudrup valgt og kåret til vores største idrætsstjerne i Danmark af Dansk Idrætsforbund.

Ligeledes med Erik Clausen og Kim Larsen med sangen: "Vi er dem de andre ikke må lege med... det var godt at vi blev født, før aborten den blev fri..." Alle tre har beriget sikkert mangfoldige medmennesker. Hvor har de glædet os mange gange - hver på sin måde. Det får mig til at slutte med, at dem, der søger stemmer på dette dobbeltsyn på mennesker og vordende mennesker fra Enhedslisten. Socialitisk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige synes at udvise en tydelig dobbeltmoral? De har ikke sagt et ord eller rørt en finger for at standse angrebskrigen mod uskyldige ufødte i deres livs farligste fase - deres første 12 uger. Det truer mere end noget andet sammenhængskraften i det danske samfund. Men det er de passive tilskuere til - samtidig med deres højlydte retorik om, at vi er truet. Lyt derfor til det eneste parti, der vil søge at begrænse det alt, alt for høje tal på afbrudte liv for vordende medmennesker.

Gennem den seneste samtykkelov, gennem mulighed for prævention, har alle kvinder i dag frihed til at vælge deres graviditet med omhu. Hvis de er blevet udsat for voldtægt, hvis der er fare for deres liv og i tilsvarende tilfælde, vil det være forståeligt, at abort bliver en løsning.

I alle tilfælde må vi efterleve Jesu ord: "Døm ikke, for at I ikke selv skal dømmes."

Vordende medmennesker, der mangles i vore skoler, især dem, man har lukket - og på vore arbejdspladser.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce