Annonce
Holstebro

Actona-søster sætter rekord på trods af corona

Actona Company har selv oplevet fremgang på trods af coronakrisen. Det samme har ejeren JYSK, der omsætter for 30 milliarder kroner. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Møbelvirksomheden Actona med domicil i Tvis måtte før sommerferien sende mere end 100 medarbejdere hjem på lønkompensation.

Men i det tidlige forår vendte væksten og fremgangen tilbage i høj fart. Juli og august blev rekordmåneder. Medarbejderne kunne se frem til bonus, og lønkompensationen fra staten blev betalt tilbage.

Actona er ejet Lars Larsen Group, der ejer en række virksomheder. Den helt store motor i koncernen er JYSK, der sælger sengetøj og mange andre artikler til hjemmet.

JYSK fortæller mandag, at regnskabsåret 2019/2020 sætter ny omsætningsrekord med 30,5 milliarder kroner. Det er 7,6 procent højere end for regnskabsåret 2018/19. Antallet af kunder er på niveau med forrige regnskabsår, på trods af at størstedelen af JYSKs butikker var tvangslukket i marts og april.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi trods et år med store udfordringer har formået at øge omsætningen med 7,6 procent,  siger CEO i JYSK, Jan Bøgh, i en pressemeddelelse.

Han giver følgende forklaring på fremgangen:

- Der er ingen tvivl om, at mange mennesker har valgt at bruge rejsebudgettet på at købe nye møbler til huset og haven, og det har selvfølgelig haft en positiv effekt på salget hos JYSK.

Det endelige regnskab for hele koncernen og Actona kommer senere på efteråret. I det seneste regnskab var Actona tæt på en omsætning på to milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce