Holstebro

Advarer skolebørn mod at se og dele drabs-video

"Vi vil hermed advare imod enhver form for berøring med den såkaldte Marokko-video, der desværre er kommet i omløb blandt nogle danske børn og unge," lyder det i en henvendelse til børn og forældre i kommunen. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix

SSP-samarbejdet i Holstebro Kommune advarer mod den såkaldte Marokko-video, der er kommet i omløb blandt danske børn og unge. Også i Holstebro Kommune.

Holstebro: En video, der angiveligt viser drabet på en af de to kvinder, der blev dræbt på bestialsk vis i Marokko i december, florer så heftigt på forskellige sociale medier, at SSP-samarbejdet i Holstebro Kommune nu advarer både børn og deres forældre om videoen:

"Vi vil hermed advare imod enhver form for berøring med den såkaldte Marokko-video, der desværre er kommet i omløb blandt nogle danske børn og unge. Også i Holstebro Kommune er vi blevet bekendt med, at videoen er blevet set og delt via de sociale medier," hedder det i henvendelsen til børn og forældre i kommunen.

SSP-koordinator Jon A. Jørgensen fortæller, at man har haft store overvejelser omkring at gå ud med advarslen:

- Ofte vil vi hellere tie den slags ihjel. Men det er en ekstrem video, og det er i sidste ende forældrenes ansvar at sikre sig, at ens børn ved, hvordan de skal agere, hvis de kommer i kontakt med videoen, siger Jon A. Jørgensen.

I brevet til børn og forældre hedder det, at indholdet af videoen er af så voldsom en karakter, at børn og voksne ikke bør se den. Samtidig advarer SSP-samarbejdet om, at det kan være strafbart at dele videoen.

- Vi har hørt om et tilfælde fra Holstebro, hvor videoen er blevet delt blandt unge. Det er ikke i skole-regi, vil jeg gerne understrege - men det har fået en karakter, så vi nu har fundet det nødvendigt at gå ud med en advarsel, siger Jon A. Jørgensen.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce