Annonce
Navne

Afløseren har nu 40 års jubilæum

Villy Jakobsgaard har 1. november 40 års jubilæum ved Nordic Marine Oil A/S, men derudover er han også leder af redningsvæsnet i Thyborøn. Arkivfoto: Benny Gade.
Villy Jakobsgaard har 40 års jubilæum på sit arbejde på Thyborøn Havn, og derudover er han også leder af Redningsstationen på havnen.
Annonce

Jubilæum: For 40 år siden skulle Villy Jakobsgaard være afløser hos Esso på havnen i Thyborøn. På det tidspunkt var han 25 år og udlært smed. Men arbejdet var så spændende, at han her den 1. november kan fejre 40 års jubilæum.

Blot har firmaets navn ændret sig gennem de 40 år. Esso blev til Statoil, og i dag kender vi det som Nordic Marine Oil A/S.

Villy Jakobsgaard er i dag driftsleder på olieterminalen i Thyborøn. Han har ansvaret for de fire  mand, der også er ansat på olieterminalen, og sammen med dem indgår han i en vagtordning, hvor man arbejder hver anden uge. Derudover har han også ansvaret for, at tankene altid er fyldt op med olie, at de tre bunkerbåde, der ligger i Thyborøn, altid er sejlklar.

Regnskaberne skal stemme - eller sagt med Villys ord: ”at det hele kører”. Og mangler Villy lige at få styr på noget, smutter han gerne over på olieterminalen om aftenen eller i weekenden og lige afstemmer tallene eller opdaterer planen. Villy er nemlig næsten nabo til sit arbejde hos Nordic Marine Oil A/S.

Villy Jakobsgaard

Villy Jakobsgaard er 65 år og bor i Thyborøn sammen med sin kone Lene, som han har været gift med siden 1978. Sammen har de døtrene Pernille på 40 år og Helle på 37 år samt sønnen Lars på 30 år. Børnene er bosat i Thyborøn og Lemvig.

Villy Jakobsgaard har også fire børnebørn.

Han arbejder som driftsleder hos Nordic Marine Oil A/S, hvor han har 40-års jubilæum den 1. november 2020 og som chef for Redningsstationen i Thyborøn.

Han er uddannet smed og tog skippereksamen i 1989.

Fritiden bruger Villy på at fiske eller gå på jagt. Han har sin egen hurtigtgående båd og fisker gerne efter hummere i Limfjorden og i Nordsøen, og ofte har han selskab af sønnen Lars, men døtre og børnebørn tager også gerne en tur med på havet.

For Villy Jakobsgaard starter en helt almindelig morgen med, at han lige kører en runde på havnen og ser hvilke skibe, der ligger til kaj og tjekker, om der er nogle faste kunder. Herefter møder Villy ind hos Nordic Marine Oil A/S, og dagens vagtteam har helt faste rutiner: over en kop kaffe gennemgår de listen for leveringer og uddelegerer de forskellige opgaver, så alle mand ved, hvad dagen bringer.

Da Villy Jakobsgaard var til galla på Kongeskibet Dannebrog sammen med hustruen Lene. Arkivfoto: Morten Stricker

- På de rigtigt travle dage kan der være op til 10 bunkerleveringer på en dag, men normalt er der tre-fire bunkerleveringer, fortæller jubilaren.

I dag er en gennemsnitslevering til en fiskerbåd omkring 30.000 liter marinegasolie, og de helt store fiskerbåde kan let modtage 100.000 liter. De mængder står i stærk kontrast til 1980’erne, hvor hele syv olieselskaber holdt til i Thyborøn, og der var mere end ti bunkerbåde i daglig aktion for at servicere kunderne.

- Men dengang kunne en fiskerbåd også kun modtage 1000-2000 liter marinegasolie, fortæller Villy Jakobsgaard, der gennem de sidste 40 år har fulgt udviklingen tæt.

Annonce

Chef for Redningsstation

Villy Jakobsgaard er en meget positiv og engageret mand at tale med. Han udstråler en stolt ydmyghed over for det, han laver. Han er faktisk også en travl mand, for sideløbende med jobbet hos Nordic Marine Oil A/S er han også chef for Redningsstationen i Thyborøn. Her har han ansvaret for 13 mand og omkring 120 redningsaktioner i Limfjorden og Nordsøen om året, så han kender havet i og omkring Thyborøn som sin egen bukselomme.

Når han lytter til vejrudsigten, ved han allerede, om der er travle dage i vente, eller om havet viser sig fra sin pæne side.

Annonce

Faldt i vandet med norsk flag

Hvad der er den sjoveste bunkerlevering, Villy Jakobsgaard har oplevet gennem sine 40 år i Thyborøn? Han skal da heller ikke tænke sig længe om, før han fortæller:

- For længe siden - mere end 15 år - da vi stadig leverede olie til lystbådene, skulle en kollega om bord på en norsk lystbåd for at levere olie. For ikke at gøre lystbåden beskidt, ville han forsigtigt gå om bord ude agter. Det gør han så med fyldepistolen i den ene hånd, og med den anden hånd vil han lige tage fat i den lille stang med det norske flag. Men idet han tager fat i stangen, knækker den, og kollegaen ryger i vandet med fyldepistol i den ene hånd og det norske flag i den anden hånd. Lystbådens ejer var hurtig til at tage et billede af situationen, og det billede kom i en norsk avis. En kopi blev sendt til Thyborøn, for det var da noget af en bunkerlevering. I dag leverer vi slet ikke til lystbåde mere.


Villy er jo en ressource, der har været med fra virksomhedens helt tidlige år, og han har bidraget positivt til udviklingen hele vejen igennem

Steen Møller, administrerende direktør, Nordic marine Oil A/S.


- Det er helt enestående at have en 40-års jubilar, og det er vi rigtigt stolte af i Nordic Marine Oil A/S. Villy er jo en ressource, der har været med fra virksomhedens helt tidlige år, og han har bidraget positivt til udviklingen hele vejen igennem. Vi er glade for at have ham i virksomheden og glæder os til at fejre ham,  siger administrerende direktør Steen Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce