Annonce
Lemvig

Uvisheden er en dræber: Aflyser marked og dyrskue

Lemvig Marked- og Dyrskue trækker altid tusinder af mennesker - men måske ville de have svigtet i år på grund af corona, vurderer Henrik Damgren (til højre). Foto: Johan Gadegaard
Uvist om det overhovedet vil være lovligt at gennemføre - og desuden bliver der investeret en del i markedet fra nu af og frem

Rom: Lemvig Marked og Dyrskue bliver ikke gennemført i år. De to arrangører, Lemvig Flyveklub og Lemvigegnens Landboforening har besluttet at udskyde arrangementet til næste år af flere grunde.

- Først og fremmest er vi usikre på, om det overhovedet vil være lovligt at gennemføre arrangementet i den nuværende corona-situation, siger direktøren for landboforeningen, Henrik Damgren.

Der udover begynder udstillerede allerede nu at beslutte sig for, hvilke dyr, der skal udstilles og træne dem. Maskinudstillere reserverer maskiner til udstilling og binder sig til transportomkostninger - og der ud over kan der være usikkerhed om deltagertallet.

- Vi ved ikke, om de traditionelle 4000-6000 gæster pr dag vil dukke op. Mange vil sikkert stadig have en ulyst til at være mange mennesker samlet, siger Henrik Damgren.

Hvis markedet gennemføres med et lavt besøgstal, kan det få indflydelse på udstillerlysten næste år, og det vil arrangørerne gerne undgå. Derfor er det for første gang bestemt at aflyse Lemvig Marked og Dyrskue, hvilket Henrik Damgren beklager.

- Uanset om der har været hesteherpes, mund- og klovsyge eller andre ting på egnen, der har gjort det svært at have dyr med, så har vi altid gennemført med fornuftig succes. Men vi vælger at trække i snoren nu, da det er fra nu og den næste måned frem vi sætter de penge "i blød", som skal bruges til arrangementet, siger Henrik Damgren.

I stedet vil landboforeningen koncentrere kræfterne om det kommende Klima-topmøde, der bliver en del af åbningen af det kommende Klimatorium til august. Desuden skal der også bruges kræfter til et større arrangement i september, hvor der arrangeres åbent landbrug.

- Men vi vender tilbage med Lemvig Marked og Dyrskue næste år den 5. og 6. juni. Man lukker jo ikke bare et arrangement ned, der kan samle over 10.000 deltagere, siger Henrik Damgren.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce