Annonce
Kultur

Aflysninger på stribe: Nogle pakker sammen, andre arbejder i alternative planer

Slået, men ikke nødvendigvis besejret. Nogle arrangører af kommunens store kulturbegivenheder arbejder i at flytte arrangementer. Arkivfoto: Morten Pedersen
En tilstand af granatchok har ramt arrangører af markeder og musikfestivaler. Nogle af dem vælger dog at holde håbet i live.

Holstebro: Havde der været en flig af håb, blev det tilintetgjort af statsminister Mette Frederiksen, da statsministeren mandag aften aflyste alle store forsamling indtil udgangen af august.

Det berører dermed nogle af kommunens største begivenheder. De er skuffede ja, men ikke nødvendigvis slagne.

Formand for Kulturperlen Poul Hornshøj har siden udmeldingen arbejdet på højtryk for at rykke Nostalgifestivalen, som skulle have fundet sted i august.

- Jeg synes, at regeringen og Folketinget gør det godt i denne situation, og vi vil selvfølgelig følge deres anmodninger. Det tvinger os til at tænke i andre baner, og derfor har vi besluttet at flytte Nostalgifestivalen til den 19. september, såfremt kunstnerne kan, siger Poul Hornshøj, der håber på små lempelser måned for måned, som til sidst vil komme Kulturperlen til gode.

- Går det i den retning, så er vi gudskelov en af de mindre festivaler med 3500 gæster. Derudover håber vi at kunne flytte et par af vore Onsdagskoncerter til september også, for jeg tror, at folk bliver som køer, der skal på græs, når alt gives frit igen. Vi trænger til at komme ud, siger Poul Hornshøj.

Mere end det dobbelt antal publikummer havde Vi elsker 90'erne sigtet efter. Nu sigtes der efter alt at dømme efter år 2021.

- Jeg har det som en Ludo-brik med granatchok. Jeg føler mig i den grad slået hjem. De kommende dage skal vi holde en masse møder, og så må vi se, hvordan landet ligger derefter. Mulighederne for at rykke festivalen til et senere tidspunkt undersøges også, men som det ser ud lige nu, så lukker vi for 2020 og kommer igen i 2021, siger en skuffet arrangør i Jan Nonboe.

- Der var printet t-shirts og på landsplan brugt flere millioner kroner på markedsføring. De penge er tabt, siger han.

På mandagens pressemøde åbnede Mette Frederiksen også for økonomisk hjælp. De muligheder skal arrangører som den landsdækkende Vi elsker 90'erne-turné nu have undersøgt nærmere.

I juni skulle Måbjerg IF have debuteret med teltkoncerten Vandkraft med plads til 2500 gæster. Tirsdag formiddag skulle folkene bag mødes for at diskutere det næste skridt.

Annonce

Første aflysning siden 1977

En flytning er ikke en mulighed for de store markeder i kommunen. For første gang siden debuten i 1977 bliver Hogager Marked ikke til noget.

- Vi pakker det hele sammen igen. Kunstnerne var ellers på plads, og revyen skulle lige til at starte op. Men det er, som det er, og når det nu skulle være, så er det faktisk godt, at der blev meldt klart ud så tidligt, så nogle ikke kunne gå rundt og tænke, at måske kunne det blive til noget alligevel. Håndboldklubben har i alle dage været hængt op på økonomi fra markedet. De penge vil blive savnet, men vi har en god ballast, og det skal nok køre rundt alligevel, siger Frode Madsen, der alle år har været med som arrangør.

I samme båd er Ulfborg Marked, som skulle have været afviklet i midten af august. Her var det ikke muligt at få en kommentar før deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce