Mærkedage

Aflyst færge skabte stor karriere i Spanien

John Lauridsen (i midten) var i 1984 en del af det danske landshold, der deltog ved EM i Frankrig. I en gruppekamp mod Jugoslavien kom han ind fra bænken og scorede til slutresultatet 5-0. Her ses han sammen med Ole Rasmussen og Jesper Olsen. Arkivfoto Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix
Den tidligere fodboldspiller John Lauridsen skulle egentlig til Ipswich, men endte i Espanyol på grund af en aflyst færge. Tirsdag 2. april fylder han 60 år.

60 år: Den tidligere danske fodboldspiller John Lauridsen skabte sig i 1980'erne en glorværdig karriere i spansk fodbold.

Det var dog en speciel detalje, der i oktober 1981 sendte ham fra Esbjerg til Espanyol.

Det var nemlig planen, at Lauridsen skulle til England for at skrive kontrakt med Ipswich, men færgen fra Esbjerg til Harwich blev aflyst på grund af uvejr, og den dygtige midtbanespiller måtte blive hjemme.

Samtidig tikkede der et tilbud ind fra Barcelona-klubben Espanyol, hvor han endte med at spille de næste syv år og blev en af klubbens bærende spillere.

John Lauridsen, der tirsdag 2. april fylder 60 år, kan se tilbage på en fornem karriere i det spanske, hvor han også nåede at repræsentere Malaga i et par sæsoner.

I 1987 blev han kåret til den bedste udlænding i den bedste spanske fodboldrække. Han fik tilnavnet "El Rubio" - på dansk "den blonde" - med henvisning til sit lyse hår. Året efter nåede midtbanespilleren, der også bar på et fint overskæg, sammen med Espanyol finalen i Uefa Cuppen, hvor holdet dog måtte se sig besejret af tyske Bayer Leverkusen.

I Danmark var Esbjerg hans klub, og da karrieren i Spanien var slut, vendte han retur til klubben på den jyske vestkyst for at spille i 2. division.

På landsholdet nåede han 27 kampe - primært som indskifter - fra 1981 til 1988, hvor det blev til tre mål.

Ved EM i 1984 i Frankrig scorede John Lauridsen blandt andet i 5-0-sejren over det tidligere Jugoslavien. Han kom ind fra bænken med 12 minutter tilbage og cementerede kort efter den danske sejr.

0/0

Tophistorier

Annonce
Mærkedage For abonnenter

Julemanden ønsker sig en ny hækklipper

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce