x
Annonce
Læserbrev

Aflyst reception. Kunstformidleren siger tak alligevel

Debat: Fredag den 27. marts skulle afslutningen på mine 17 år som kunstformidler på Holstebro Kunstmuseum have været markeret med en afskedsreception. Den er af gode grunde blevet udsat på ubestemt tid.

Derfor vil jeg her sige tak til alle, som jeg har haft den store glæde at have møde i de 17 år.

Tak til Holstebro Kunstmuseums bestyrelse, vennernes bestyrelse, Holstebro Kommunes kulturforvaltning og byrådet, fordi I har skabt gode rammer for museet og kulturlivet generelt i Holstebro. Det har været en stor glæde at arbejde i den ramme.

Tak til alle de mange institutioner og enkeltpersoner, som jeg har haft det store held og fornøjelse at arbejde sammen med i forbindelse med mit arbejde.

Tak til alle I mange, der er kommet til omvisninger, foredrag, cykelture og andre arrangementer – det er jer, der har inspireret mig, og som har gjort, at mit arbejde har givet mening.

En særlig og meget stor tak til alle de mange pædagoger, lærere og undervisere, og alle de mange børn og unge, som har brugt mig i undervisningen – I har givet mig mange store oplevelser. Holstebro Kunstmuseum havde med Grethe Pedersen en pioner inden for kunstmuseernes formidling af kunst til børn og unge – jeg håber, at jeg har kunnet løfte bare en lille smule af den arv.

Og endelig en uendelig stor tak til mine dygtige, engagerede, hårdtarbejdende og fantastiske kolleger på Holstebro Kunstmuseum. Holstebroerne skal vide, at personalet på Holstebro Kunstmuseum står sammen, knokler og formår at drive et af landets mindste kunstmuseer på en måde, som der står en rigtig stor respekt om ude omkring. Lov mig at I fortsat støtter op om dem – det fortjener de.

Tak til alle for alt. Tak fordi jeg måtte være med.

Peter Haarby siger tak efter 17 år som kunstformidler. Foto: Mette G. Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Andre folks penge

Det vakte - for at sige det på jysk - en del postyr, da Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen for et par uger siden valgte at stoppe huslejebetalingen til sine mere end 200 butikslejemål. Hvordan kunne han tillade sig det? En af Danmarks absolut rigeste mænd, der allerede havde sendt mere end 2000 medarbejdere på hjem på statslig lønrefusion, og som havde fyret 750 medarbejdere. Nu sendte han så huslejeregningen videre til en række uskyldige butiksudlejere. Billedet på den historie blev Hanne Klausen fra Holstebro, der hverken er en kapitalfond eller en anden stor kapitalforvalter, som har sat sine penge i ejendomsspekulation. Hun ejer bare en ejendom i Holstebro, hvor der stadig skal betales realkreditlån. I weekenden krøb Bestseller og Holch Povlsen til korset, undskyldte og betalte huslejen for april til Hanne og alle de andre butikker. Og selv om det på alle måder er usædvanlige tider, viser historien, at en del af markedskræfternes logik stadig virker. Smutter kunderne, smuldrer forretningen - og huslejen er trods alt stadig en mindre post i forhold til tabet af goodwill. Det let at blive forarget over selskabers ageren. Især hvis de ejes af folk, der tillader sig at have mange penge som Bestseller-ejeren. Men når forargelsestoget er futtet videre, når opslagene på Facebook om forbrugerboykot har lagt sig, er det værd at minde sig selv om, at Anders Holch Povlsen formentlig har betalt mere i skat end nogen af os nogensinde kommer til. De mange tusinde medarbejdere, som han har skaffet arbejde, betaler årligt milliarder i skat, der er med til at holde blandt andet sundhedsvæsnet i gang. Hverken det offentlige eller den offentlige forargelse bliver en flad øre rigere af, at Anders Holch Povlsen bliver fattigere eller ikke har nogen virksomhed på den anden side af corona-krisen. Foreløbig har krisen kostet Bestseller 2,1 milliarder kroner. Den vil koste yderligere 2,1 milliarder kroner i april, vurderer rigmanden - og endnu mere jo længere krisen varer. Det er penge, der nu ikke bliver investeret i nye forretninger, nye arbejdspladser og nyt beskatningsgrundlag. Det vækker næppe forargelse. Men det burde vække stor bekymring.

TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Danmark

Live: Campingpladser kan holde åbent for gæster i påsken trods corona

Annonce