Annonce
Navne

Aktionærernes mand fylder 50 år

Mikael Bak, der stammer fra Holstebro, bor i dag på Amager. Pressefoto
Direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, der stammer fra Holstebro, fylder 50 år onsdag den 12. maj.

50: Direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, fylder 50 år den 12. maj, skriver Dansk Aktionærforening i en pressemeddelelse.

Mikael Bak har siden oktober 2018 stået i spidsen for Dansk Aktionærforening som administrerende direktør, og han har fra starten sat kursen for en fornyelse ikke bare af den danske investorkultur men også for foreningens egne aktiviteter.

- Fremover skal vi satse meget mere på at kommunikere til alle, dem der ikke i dag er en del af det fine investeringsselskab, sagde Mikael Bak, da han tiltrådte i efteråret 2018, og fortsatte:

Annonce

- Der er masser af stof til de erfarne investorer, men ikke særligt mange forstår at åbne dialogen ud mod nye målgrupper.

Siden er aktie-investering gået hen og blevet noget nær en folkesport. Et gennembrud, der er kommet efter coronaen gav danskerne mere tid og flere penge mellem hænderne, men spørger man fødselaren, så skyldes det også den indsats som foreningen i flere år har gjort for at få blandt andet aktiesparekontoen populær, og de mange oplysningskampagner og TV-programmer, som er skabt de seneste år både fra Dansk Aktionærforening og fra de mange ildsjæle rundt om i investerings- Danmark.

- Det har fra den allerførste dag handlet om at skabe ”afkast med mening” ikke bare for vores nuværende medlemmer, men også for alle de nye investorer, og i ligeså høj grad for de andre aktører, som vi samarbejder med i investeringsbranchen, siger fødselaren i pressemeddelelsen.

Advokatuddannelse

Siden 2018 har Mikael Bak stået i spidsen for at søsætte en række nye initiativer, der skal forny aktiekulturen i Danmark, herunder at sætte fokus aktionærdemokratiet (samspillet mellem investorerne, selskaberne, pressen og myndighederne) og kampen for altid at sikre en GOD investering til de private investorer.

Et koncept, der bygger på at sikre ”gennemsigtig, ordentlighed og dygtighed” hos de børsnoterede virksomheder, som er udgangspunktet for mange private danskeres investeringer.

Arbejdet med at perspektivere ikke bare investering og aktier har gennem mange år været en del af Mikael Baks DNA. Oprindeligt læste han jura på Aarhus Universitet, men valgte tidligt med en tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole, at udfordre rammerne og skabe nye koncepter.


Vi har gjort Dansk Aktionærforening til en stemme der bliver lyttet til både på Christiansborg og på direktionsgangene rundt om i børsverdenen de senere år.


Efter en advokatuddannelse fra Gorrissen i København søgte han ud i venture branchen, hvor han i 2001 var med til at starte Symbion Capital (der senere blev til Seed Capital), og her handlede det om morgendagens virksomheder. Senere fra 2007-2015 udviklede han sammen med en række erfarne erhvervsfolk og investorer ”Executive Capital”, som den dag i dag er et velfungerende private equity selskab, der som netværksvirksomhed kobler udvalgte private investorer sammen i opkøb af små og mellemstore danske virksomheder.

I 2015 valgte han at blive selvstændig for at arbejde med nogle af de virksomheder, der ligger hans hjerte nær, nemlig de mere kreative og kunstneriske virksomheder. Han stiftede det alternative investornetværk, Baxters, hvor nøgleordet fra starten har været, at afkast og passion hænger sammen, og at det er svært at regne den ud, så derfor handler det i ligeså høj grad om at man omgås med inspirerende mennesker og er åbne også for nye ideer og investeringskoncepter.

Annonce

Fra Holstebro

I sommeren 2018 blev Mikael Bak kontaktet om muligheden for gå fra de unoterede investeringer over til de børsnoterede investeringer, da Dansk Aktionærforening ledte efter en ny chef, der kunne udvikle og forny foreningens DNA og brand.

Muligheden for at tale ”investorernes stemme” og kombinere viden om investering med de gamle dyder fra journalisthøjskolen fik ham til at takke ja, og siden er det blevet til særdeles travle år, hvor udviklingen af foreningen på de indre linjer er gået hånd i hånd med en sand revolution i den danske investeringsverden.

Foreningen nærmer sig 18.000 medlemmer, og antallet af aktive danske investorer anslås alene de seneste 18 måneder at være fordoblet til cirka 300.000 danskere.

- Vi har gjort Dansk Aktionærforening til en stemme der bliver lyttet til både på Christiansborg og på direktionsgangene rundt om i børsverdenen de senere år, og potentialet for at skabe en investorkultur, der kan styrke hele Danmark har aldrig været større, siger Mikael Bak i pressemeddelelsen.

Mikael Bak er opvokset i Holstebro i Vestjylland, men efter studierne i Aarhus har han siden 1997 slået sine folder i København. Han er far til tre børn på 11, 14 og 16 år, og bor privat på Amager. Når tiden ikke bruges på jobbet eller familien handler det ofte om passionen for kunst, musik og sport. Både på festivaler, til koncerter og med flere årlige fodboldrejser til England, hvor flyveren nok lander i Manchester, men kun for at bringe ham videre til Anfield Road, og hjerteklubben Liverpool FC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Navne

Årets første HTX studenter

Annonce