Annonce
Erhverv

Akvarium bløder under lukning

Indehaveren af JyllandsAkvariet, Michael Madsen, må bruge tiden på at indrette udstillingen, mens akvariet er lukket. Privatfoto: Michael Madsen
Påsken er højsæson for JyllandsAkvariet i Thyborøn, der henter en stor del af årets omsætning i ugerne omkring højtiden

Thyborøn: Med udsigten til påske og godt vejr, skulle der have været en travl tid i JyllandsAkvariet i Thyborøn.

Men i stedet for masser af turister, der kigger på akvariets fisk eller tager ud i naturen på de arrangerede ture, må indehaveren Michael Madsen konstatere, at han og hans medarbejdere i stedet må kaste sig over de praktiske opgaver, der ellers ikke er så meget tid til i hverdagen.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi havde haft åbent, så ville det have været en supergod weekend for os med både gæster i akvariet og på de arrangerede ture. I stedet er vi gået i gang med at få malet indendøre, lave om i vores gårdhave og ændre på vores udstilling, siger Michael Madsen.

Ingen gæster i flere af de store uger i løbet af året for JyllandsAkvariet kan også mærkes på bundlinjen.

- De tre uger før, under og efter påsken er vores højsæson, og henter vi normalt 12-15 procent af vores omsætning. Så det kommer til at gøre ondt, siger han.

- Det er i det hele taget en meget mærkelig situation for tiden. Jeg har haft stedet i snart 24 år, og vi har haft åben hver eneste dag året rundt. Derfor er det ekstra mærkeligt, at der nu er lukket helt ned, tilføjer Michael Madsen.

Annonce
"Jeg kan trods alt glæde mig over, at denne uges omsætning ikke er faldet i forhold til i sidste uge. Denne uge var den på nul kroner, og det var den også i sidste uge"

Michael Madsen, indehaver af JyllandsAkvariet

Tro på fremtiden

Selv om det er en kedelig tid uden gæster i akvariet eller til udflugterne, så kan Michael Madsen også se på situationen fra den humoristiske side.

- Jeg kan trods alt glæde mig over, at denne uges omsætning ikke er faldet i forhold til i sidste uge. Denne uge var den på nul kroner, og det var den også i sidste uge, siger han med et stort grin.

Michael Madsen har sendt fire af sine fastansatte hjem, mens han har beholdt to medarbejdere samt en lærling.

Selv er han på vagt døgnet rundt, da der stadig er en del arbejde med at passe dyrene i udstillingen, lige som han også er klar til at rykke ud, hvis eksempelvis et teknisk problem betyder, at en pumpe i et af akvarierne går i stykker.

For nylig har kulturminister Joy Mogensen (S) lanceret en hjælpepakke 48 millioner kroner til zoologiske haver og akvarier for at sikre, at det ikke blev nødvendigt at slå dyr ihjel under coronakrisen. Men Michael Madsen har endnu ikke fået et overblik over, om han kan blive en del af den hjælpepakke.

- Det er muligt, at pakken kun er rettet mod de større zoologiske haver og akvarier, og jeg vil være ked af det, hvis det skulle blive nødvendigt at slå nogle af vores dyr ned, for vi har et supergodt forhold til dem, siger Michael Madsen.

Han ser optimistisk på akvariet, når coronakrisen er overstået, og det igen er muligt at besøge turistattraktioner og mødes i større grupper.

- Jeg tror, at vi kommer til at rigtigt fint, når vi igen må åbne. Mange af vores ture ud i naturen på ravsafari østerssafari eller med vores både er med små grupper. Det, tror jeg, kan være med til at trække gæster til, som måske ikke vil være så glade for at mødes i større forsamlinger, siger Michael Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce