Annonce
Kultur

Alberto skubber Maren gennem byen

Skuespilleren Alberto Martinez Guinaldo klædt i rollen som kunstneren Alberto Giacometti med en gigantisk statue af Maren. Foto: Linda Sugataghy
Det store show om Maren på vognen og hendes skaber, kunstneren Alberto Giacometti, der skulle have været opført i Lystanlægget i juni, er naturligvis aflyst. Men lidt show får man på tirsdag, når en kæmpe statue af Maren bliver skubbet gennem byen til lystanlægget.

Holstebro: I forbindelse med den nu aflyste Holstebro Festuge i juni, skulle den den italienske skuespiller og instruktør, Giuseppe L. Bonifati, og hans teatergruppe have vist det store show "Alberto" på scenen i Lystanlægget.

Men lige som alt andet er det også aflyst.

- Vi ved endnu ikke hvornår eller hvor, det vil blive præsenteret, siger Giuseppe L. Bonifati om showet, der er inspireret af Maren/Kvinde på kærre, symbolet på den kulturelle opblomstring i Holstebro og dens skaber, den schweiziske kunstner Alberto Giacometti.

- Vi har arbejdet hårdt gennem det seneste år på at skabe et totalteatershow med en original historie, musikalsk komposition og koreografi specielt dedikeret til borgerne i Holstebro, siger Giuseppe L. Bonifati.

Mange holstebroere skulle medvirke, blandt andet unge talenter og dansere fra Balletskolen Holstebro.

- I dag, under corona, er vi kunstnere alle som Sisyfos, siger Giuseppe L. Bonifati.

Sisyfod er en figur i græsk mytologi, som var dømt til i evig tid at rulle en sten op ad en bjergside. Hver gang han næsten nåede toppen, rullede stenen fra ham, og han måtte begynde sit arbejde forfra.

Tirsdag efter påske - den 14. april sidst på eftermiddagen - vil skuespilleren Alberto Martinez Guinaldo, der skulle have spillet kunstneren Alberto Giacometti, flytte en gigantisk statue af Maren fra Det gamle Rådhus mod Lystanlægget.

- Han vil skubbe statuen gennem Holstebros gader som en moderne Sisyfos, som en metafor for individets vedholdende kamp imod livets absurditet, siger Giuseppe L. Bonifati.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce