Annonce
Sport

Allan Damgaard er blandt de få usmittede i TTH: - Tænk nu på spillernes helbred og send os på ferie

Allan Damgaard fortæller, at han er decideret ked af, at der ikke tænkes mere på spillernes ve og vel i den nuværende situation. Arkivfoto: Morten Strægaard
Allan Damgaard møder stadig troligt op til træning i Gråkjær Arena, da han ikke er blandt de coronasmittede i klubben. Men han så gerne, at ligaen blev lukket og sendt på ferie.

Holstebro: Det er gået stærkt i den danske herreliga - rigtig stærkt.

Flere klubber er ramt af mange coronatilfælde og TTH Holstebro er bestemt med i den pulje.

Da holdet således trænede mandag formiddag, var det kun med seks tilgængelige spillere - blandt dem var Allan Damgaard, som avisen fangede på en telefonforbindelse midt i kælketuren.

Annonce

- Kampen er jo ikke aflyst den 30., så vi gør jo hvad vi kan for at holde os skarpe, men det er jo utrolig svært, når vi er så mange mand nedlagt med corona, siger Allan Damgaard.

For selvom coronaen har udskudt størstedelen af alle kampe i runde 18 og 19 - og de seneste meldinger tyder på samme mønster forud for runde 20, som umiddelbart spilles torsdag, som den sidste runde inden januar måneds slutrundepause.

Men selvom situationen nu har set presset ud i lidt over en uges tid, har DHF holdt fast i, at så mange kampe som muligt skal spilles inden pausen og det ærgrer Allan Damgaard, som mener, at man ikke ser spillernes ve og vel som førsteprioritet.

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor kampen (den 30. januar, red) ikke er aflyst, det må jeg simpelthen erkende. Og det er også den stemning, jeg fornemmer rundt omkring. Få det nu blæst af. Der er flere spillere, som måske ikke har kunnet træne i ti dage og så bliver tvunget i kamp - og vi har ligesom kæmpet med mange alvorlige skader i det seneste halve år, så jeg synes det er mange holdkammeraters helbred, som man sætter på spil, siger Allan Damgaard, som mener, at man burde have sendt ligaen på ferie og derefter have fået situationen under kontrol.

Rigelig tid i foråret

DHF siger jo, at de udskudte kampe vil give et for tæt program i foråret, men den køber du ikke?

- Nej. Der er 13 klubber som har god tid i ligaen i foråret, det er jo kun Aalborg og GOG, der spiller europæisk, så jeg mener godt kampene kan lægges ind. Jeg kan heller ikke se nogen sportslig værdi i, at kampe skal gennemtvinges, for det kan jo give nogle meget mærkelige resultater, siger bagspilleren.

Udover Allan Damgaards manglende forståelse af DHF's ageren i den nuværende situation, står han også som spiller uden stikpiller til de højere instanser og ærgrer sig over timingen i det voldsomme udbrud.

- Vi følte jo i truppen, at vi havde fået en god sejr mod Skanderborg og så en god sejr mod Lemvig, som er et svært sted at spille - så der begyndte ligesom at være en god optimisme i truppen og vi følte os klar til at spille de her julekampe. Og så lige pludselig får vi bare den der kolde spand vand i hovedet, da Claus Uhrenholt bliver testet positiv, efterfulgt af en masse spillere, siger Allan Damgaard og fortsætter:

- Og så kunne vi jo også høre, hvad der skete i Lemvig, så var vi jo godt klar over, at der ville komme mange flere tilfælde. Vi prøvede jo at tage de forbehold, vi kunne, men der var det jo allerede sket, siger Allan Damgaard, som nu kun kan vente og se, hvad der skal ske med spillerunden torsdag.

Jeg kan heller ikke se nogen sportslig værdi i, at kampe skal gennemtvinges, for det kan jo give nogle meget mærkelige resultater.

Allan Damgaard
Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce