Annonce
Holstebro

Alle forbud mod autocampere bliver ophævet

Kommunen er tvunget til at ændre reglerne, så fremover må man overnatte i autocamper alle de steder, hvor personbiler må parkere. Det er politiker godt træt af. Pressefoto

Hidtil har der været et forbud mod at overnatte i autocampere, der er parkeret inde i byerne - men det forbud er Holstebro Kommune nu tvunget til at ophæve.

Annonce

Holstebro: Hidtil har Holstebro Kommune haft et forbud mod, at man må overnatte i en autocamper, der holder på en villavej eller på en parkeringsplads i byen.

Men det forbud er kommunen nu tvunget til at opgive.

Det vil betyde, at en autocamper må parkere - og folk må overnatte i den - alle de steder, hvor andre biler må holde, og det vil formentlig gælde fra 1. april.

Det er ikke med den gode vilje, kommunen ændrer en bekendtgørelse for standsning og parkering på dette punkt.

- Det er jeg godt træt af, for jeg synes ikke, det hører til, at man kan parkere og overnatte inde i byen, siger Gubber Kristensen (S), formand for byrådets tekniske udvalg.

Foreningen "Danmarks Frie Autocampere" har efter en klage fået medhold fra Folketingets Ombudsmand - og siden har Transport- og Boligministeriet givet kommunerne besked om ændringen.

Det betyder, at alle forbudsskilte med "parkering med henblik på overnatning" eller "parkering af autocampere i tidsrummet 21-06" skal pilles ned. De nye regler gælder for autocampere op til 3500 kilo - altså biler, som kan køres med lille kørekort.

Kommunen har et forbud mod, at campingvogne må holde mere end 48 timer i byen. Men det gælder ikke for autocampere, fordi de i færdselsloven betragtes om en almindelig bil. Teknisk udvalg skal godkende ændringen af parkeringsbekendtgørelsen

- Jeg vil gerne have afklaret, om vi kan finde en mulighed for at opretholde forbudet, siger Gubber Kristensen.

- Hvem skal rydde op efter folk, hvis de sviner? Og hvad gør vi, hvis nogle spiller musik - og måske fester og generer beboere, siger Gubber Kristensen.

- Jeg synes, man bør overnatte i autocampere de steder, der er udpeget til det eller på campingpladser, tilføjer han.

Ud over villaveje, vil det gælde rastepladser og parkeringspladser, hvor der er fri parkering. Dermed er kommunens eneste mulighed at sætte flere skilte op med tidsbegrænset parkering - som gælder alle bilister.

- Vi kunne overveje at indrette et område til autocampere på slagterigrunden, hvor det ikke vil genere nogen, siger Gubber Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Struer

Tomme pladser i kontorlandskabet

Annonce