Annonce
Lemvig

Alternative ideer til at udvikle Thyborøn

De fem forslag rummede mange forskelligartede projekter og ideer som her, hvor der både er forslag til et udsigtstårn samt til skiltning. Foto: Benny Gade
Elever på UCH i Holstebro fremlægger fem forskellige forslag til indretning af turistområdet i Thyborøn

Thyborøn: Der er tænkt ud af boksen i de fem projekter, som 24 elever på Uddannelses Center Holstebro, UCH, fredag formiddag præsenterede for en række indbudte gæster.

Eleverne, der går på hovedforløbet på Teknisk Designer uddannelsen, har haft til opgave at indrette turistområdet ved Kystcentret, Jyllandsakvariet, Sea War Museum og De røde Huse og samtidigt få havneområdet bundet sammen med arealet. Det er et arbejde, der allerede er i gang med støtte fra blandt andet Realdania, så derfor havde eleverne mulighed for at koble sig på et praktisk projekt og komme med nye ideer. Derfor har de også været i Thyborøn for at mødes med kommunen og se de lokale forhold. Fredag fremlagde de deres forslag i form af animationer, film, 3D-printede modeller samt meget andet.

Og ideer var der mange af, da 2. viceborgmester i Lemvig Kommune, Chris Olesen (V) gik rundt og så på de mange forslag. Han stammer selv fra Thyborøn og kunne derfor give kvalificeret kritik til projekterne, som han var optaget af.

- Det er meget, meget imponerende, hvad de har lavet. De kan også vise mange nye ting frem for os, der har boet der ude i mange år. Jeg kan godt forestille mig, at nogle af deres ideer kan bruges i det videre arbejde, sagde han.

Han var blandt andet optaget af ideer til belysning, hvor en gruppe havde udformet lysene som små fyrtårne. En anden havde tænkt en Rasmus Klump legeplads ind i projektet, hvor det gode skib "Mary" indgik som et naturligt, maritimt element. Flere grupper arbejdede med forskellige typer af belægninger eller ensartede skilte for at få området til at hænge sammen og lede turisterne rundt i området.

Der var også forslag til badehus, husbåde, en VLTJ-café, tunnel under vandet, en labyrint skabt i gammelt fiskenet og meget andet. Ting, der gik igen i flere projekter, var et udsigtstårn, hvor især den ene gruppe havde tænkt kreativt. De havde tænkt sig, at tårnet skulle være 25 meter højt og have samme udformning som de figurer, der står i Mindeparken for Jyllandsslaget. Et andet element var skiltningen, som flere efterlyste flere af. Blandt andet havde flere under besøg konstateret, at det var svært at finde skilte til de offentlige toiletter på havnen og til Sneglehuset, da den ligger lidt afsides. Og det tredie ben i flere projekter var bedre parkeringsmuligheder.

- Der er muligheder for turismen i Thyborøn, men det er ikke særligt godt planlagt. Det er svært at komme rundt derude, konstaterer Marian Jacobsen, der har været med til at udforme projektet med den 25 meter høje figur.

- Men det har også været en fantastisk opgave at få lov at arbejde med, tilføjer hendes projektkollega Karina Bogdanova.

Deres medstuderende i nabo-udstillingen er enige.

- Det giver lidt mere energi, når det ikke bare er noget vi "leger", siger Marie Bjerrum.

- Og så er det et specielt miljø, vi har arbejdet med, siger Tommy Jensen med tanke på det barske klima, som har krævet, at eleverne måtte arbejde med at finde holdbare materialer.

Men som andre studerende er David Hosseini enig i, at især et problem trænger sig på i Thyborøn: Det vigtigste er, at der virkelig mangler parkeringsforhold. Og så skal man have styrket samarbejdet mellem de enkelte virksomheder for at få markedsført området bedre, siger han.

Derfor havde hans gruppe udarbejdet en særlig informationsstander, hvor man på en skærm kunne klikke sig frem til alle attraktioner i området.

Efter fredagens fremlæggelse vil de mange forslag blive overdraget til Lemvig Kommune, der kan lade sig inspirere af elevernes arbejde.

Figuren bliver anvendt i mindeparken i Thyborøn, men måske kan en 25 meter høj figus anvendes som omdrejningspunkt i en rundkørsel samtidigt med, den kan virke som udsigtstårn og binde de centrale veje i byen sammen. Foto: Benny Gade

Se fire af de fem projektfremlæggelser

De studerende har anvendt musik af gruppen Tørfisk i deres fremlægning. Vi bringer de studerende video med tilladelse fra Tørfisk.
Byrådsmedlem Chris Olesen (V), der selv stammer fra Thyborøn, besigtigede de mange forslag og var klar til at tage flere af ideerne med tilbage. Foto: Benny Gade
Gadelygter udformet som små fyrtårne kan vise vej. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce