Annonce
Navne

Amerikansk hæder til dansk sergent

Sergent Kenneth Gissel Ulberg (til højre) i Kuwait, hvor han fik fornøjelsen af at modtage fornem hæder fra den amerikanske hær. Foto: PR

En 44-årig sergent fra Viborg, der også har været delingsfører på Holstebro Kaserne, har fået amerikansk skulderklap og medalje for ekstraordinær indsats.

Karup/Holstebro: Det er ikke hver dag, en dansk soldat høster fornem amerikansk anerkendelse for en helt ekstraordinær indsats.

Men det er netop sket for den 44- årige sergent Kenneth Gissel Ulberg fra Viborg, der har en solid ballast fra Hjemmeværnet i bagagen.

Han ville ikke have opnået den stilling, han har i dag i forsvaret uden sin mangeårige karriere som infanterist og fører i Hjemmeværnet. Med ballasten fra Hjemmeværnet fik han for fire år siden, som 41-årig, tilbudt at blive delingsfører for et hold værnepligtige ved Holstebro Kaserne.

Springet betød et farvel til jobbet som social- og sundhedsassistent på et plejehjem, og førte siden til ansættelse som sergent og specialist i godstransport og logistik i Flyvevåbnet i Karup.

Annonce

Bemærkelsesværdig indsats

Han tilskriver Hjemmeværnets organisation og muligheder noget af æren for den amerikanske medalje "The Army Achievement Medal", som han netop har modtaget for sin løsning af en logistikopgave på en international mission med Flyvevåbnets C130 Hercules-transportfly i Kuwait. I løbet af missionen på fire en halv måned lykkedes det ham og det danske team at få transporteret 1,1 million pund gods og 1.300 passagerer. Dermed forøgede de basens godstransport med 42 procent.

I praksis betød det, at livsvigtigt gods som eksempelvis udstyr til felthospitaler i Irak kom langt hurtigere frem. En indsats, der blev bemærket og vakte begejstring i det amerikanske forsvar.

Stor ære

I indstillingen fra den amerikanske hær fremgår det, at Kenneth Gissel Ulberg med sin ekstraordinære indsats har gjort både dansk forsvar og den amerikanske hær stor ære.

Ud over medaljen har han også fået en særlig udgave af det amerikanske flag, som har vajet over kongresbygningen i Washington.

- Jeg er utrolig stolt over anerkendelsen. Det er først nu, hvor jeg er kommet hjem igen, at det rigtig går op for mig, hvad vi har bidraget til, siger Kenneth Gissel Ulberg. Næste trin i arbejdet i forsvaret er uddannelsen til oversergent, som han allerede er gået i gang med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce