Annonce
Struer

"Anden" nu også anerkendt for den gode lyd

Anders Matthesen fik Magnavox-prisen som den første, og her ses han sammen med borgmester Niels Viggo Lynghøj (A) fra Struer, som overrakte ham prisen som repræsentant fra Lydens By. Privatfoto
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) fik som repræsentant for Lydens By æren af at uddele hele to priser under onsdagens lydkonference i København.

Struer/København: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) overrakte onsdag to lydpriser ved Danish Sound Day, lydbranchens årlige konferencedag, og han kunne i løbet af dagen glæde sig over, at Struer blev fremhævet som Lydens By over for de mange forskere og virksomheder, der var med til konferencen.

- Det er jo bare med til at understrege, at der sker noget i Struer, fortæller han dagen derpå og efter en god dag i København, hvor Dansk Lydpris blev uddelt for femte gang, mens en ny pris – Magnavox – blev uddelt for første gang.

Danish Sound Day blev afholdt på Aalborg Universitets campus i København, hvor den samlede lydbranche blev inspireret med en blanding af netværk, oplæg, talentkonkurrencer og taler – og sidst på dagen den årlige hædring af branchen med Dansk Lydpris, som Danish Sound Network uddeler i samarbejde med Lydens By, Struer.

Prisen er blevet uddelt fire gange før til de fremmeste repræsentanter for Lyddanmark, men fremover skal den dele scenen med en anden pris. Fra i år bliver den således suppleret af Magnavox-prisen, som gives til en person, der over for den brede befolkning står som repræsentant for den gode lyd – en lydambassadør.

Annonce

- Lyd har betydet rigtig meget i mit arbejde altid, og jeg er faktisk ret lettet over, at der endelig er nogen, der har lagt mærke til det.

Anders Matthesen, prismodtager, Magnavox-prisen 2019

Høreapparater og komik

Dansk Lydpris gik i år til professor på Danmarks Teknisk Universitet (DTU), Torsten Dau, som startede forskerkarrieren i hjemlandet Tyskland og flyttede til Danmark og DTU i 2003.

Her begyndte han i et tæt samarbejde med de danske høreapparatproducenter at opbygge det, der i løbet af de seneste 16 år er blevet et verdensklasselaboratorium for forskning og udvikling af de små apparater med den vigtige lyd.

Et arbejde, som har medvirket til, at den danske høreapparatindustri bidrager betydeligt til dansk lyds globale førerposition.

- Det er en stor ære at få denne fine pris. Det er en fantastisk anerkendelse, sagde Torsten Dau, da han fik prisen overrakt af borgmester Niels Viggo Lynghøj fra Struer.

Første modtager af Magnavox-prisen blev komiker og skuespiller Anders Matthesen – også kendt som Anden – som dermed bliver Danmarks første lydambassadør.

Prisen er opkaldt efter den første kommercielle højttaler i verdenshistorien, som hed Magnavox – ”Den Store Stemme” – og blev opfundet af danskeren Peter Laurids Jensen.

I talen til Anders Matthesen før overrækkelsen af prisen lagde borgmester Niels Viggo Lynghøj netop vægt på modtagerens store stemme i den danske offentlighed og hans kompromisløse tilgang til den gode lyd i hele sit kunstneriske virke.

Anders Matthesen takkede for prisen og var glad for anerkendelsen af en hidtil usynlig del af hans arbejde:

- Lyd har betydet rigtig meget i mit arbejde altid, og jeg er faktisk ret lettet over, at der endelig er nogen, der har lagt mærke til det, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce