Annonce
Kultur

Anderskov gæster hjemegnen som nyudnævnt professor

Jacob Anderskov (th) spiller på Lemvig Musikskole sammen med Anders Vestergaard (tv) og Jesper Zeuthen. Sidstnævnte fejrer sin 70 års fødselsdag med den aktuelle turné. Pressebillede
Onsdag den 20. november er der koncert med trioen Zeuthen-Anderskov-Vestergaard på Lemvig Musikskole. Det er første gang, Jacob Anderskov giver koncert på sin hjemegn, efter han i sommer blev udnævnt til professor på det rytmiske konservatorium i København.
Annonce

Lemvig: Jacob Anderskov, der stammer fra Nørre Nissum og i dag er bosat i København, har mange gange i sin karriere givet koncert på hjemegnen.

Men når han onsdag den 20. november kl. 19.30 giver koncert på Lemvig Musikskole, så sker det for første gang som professor.

I sommer blev han udnævnt til professor på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC). Jacob Anderskov er professor for fagområdet Kunstnerisk Udviklingsarbejde.

- Jacob Anderskov har i en årrække som lektor bidraget markant til udviklingen af dette fagområde, som udgør de kunstneriske uddannelsers hovedfag, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at drive udviklingen videre sammen med sine fantastisk dygtige kolleger, sagde RMC's rektor Henrik Sveidahl i forbindelse med udnævnelsen.

Jacob Anderskov er glad for udnævnelsen.

- Det er en anerkendelse af det arbejde, jeg har gjort indtil videre. Jeg skal fortsat undervise i en vis udstrækning, men nu skal jeg også udstikke retningslinjerne for den måde, vi skal undervise på i dette fag, hvor de studerende skaber deres egen musik. Jeg skal også arbejde med rammerne og kulturen på fagområdet, siger Jacob Anderskov.

Den aktuelle koncert på Lemvig Musikskole er med trioen Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Anders Vestergaard.

Altsaxofonisten Jesper Zeuthen har i anledning af sin 70 års fødselsdag valgt at lave en turné i Nordeuropa med det, han betegner som sit yndlingsensemble. Turen begynder i Lemvig og bringer trioen til Krabbesholm, København, Berlin, Hamburg og Köln.

Trioen har fået vind i sejlene på det seneste efter at have udgivet pladen "Out of the Spectacle" i 2018. Pladen, der har fået strålende anmeldelser, blev indspillet live i Koncertkirken under Copenhagen Jazz Festival i 2017.

Jesper Zeuthen kom frem i slutningen af 1960'erne og har først og fremmest været at finde på den mere grænsesøgende og eksperimenterende del af scenen.

Jacob Anderskov skønner, at han giver cirka 80 koncerter om året.

- Da jeg fik familie og begyndte at undervise på konservatoriet, skruede jeg ned for rejseaktiviteten med koncerterne. Jeg kommer ikke så meget rundt i verden længere. Hovedparten er mine koncerter er i dag i København og på Sjælland, siger Jacob Anderskov.

Han har to børn på 12 og 9 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce