Annonce
Sport

Anføreren blev den store helt i sidste sekund: - Det kan blive et vendepunkt for os

Andreas Kiilerich reddede sit hold fra en stor nedtur, da han kom først på et hjørnespark dybt inde i overtiden. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub var endnu engang på vej mod en nedtur efter et sent mål, men i sidste sekund dukkede Andreas Kiilerich op og pandede et forløsende mål i kassen, da HB fik uafgjort mod topholdet Jammerbugt.
Annonce

Holstebro: Hvis der er noget, som har kendetegnet HB i denne sæson, så er det, at de som oftest har spillet op med deres modstandere, men smidt point i de sidste minutter.

Holdet har i fire kampe lukket scoringer ind i de sidste fem minutter og tabt terræn i kampen om at klatre over nedrykninsstregen.

Sådan så det også ud til, at det skulle gå søndag eftermiddag.

For efter en ellers jævnbyrdig affære, så var det Jammerbugt, som kom foran 2-1 to minutter før tid efter en omgang klumpspil i HB-feltet, hvor bolden ikke blev afvist ordentligt.

- Man nå jo at tænke, at nu sker det igen, at vi taber point i de sidste minutter. Nu troede vi endelig, at vi skulle have gevinst ud af det hårde arbejde, og så scorer de til sidst, siger Andreas Kiilerich.

Sådan kunne det hele meget vel have endt, men ikke denne gang.

I de absolut sidste sekunder fik HB et hjørnespark. Den blev sendt indover, og så dukkede anfører Kiilerich op og pandede den i nettet, hvilket udmøntede sig i i et massivt jubelbrøl og en HB-bænk, som nærmest var på vej ind på banen i ren eufori.

- Det var ren vilje. Nu var det vores tur til at score til sidst, og det var en kæmpe forløsning at se den gå ind, siger Kiilerich, som havde et hovedstød på overliggeren i de sidste sekunder, da HB i seneste spillerunde tabte med ét mål i Dalum.

Annonce

Et vendepunkt

HB-træner Kim Kristensen var efter opgøret stolt af sit mandskab og den arbejdsindsats, som holdet havde smidt ind i opgøret mod det absolutte tophold i rækken.


Jeg tror, at det her kan blive et kæmpe vendepunkt for os. Rigtig meget er gået os imod, og med det vi har været igennem, var det her så vigtigt mentalt.

Kim Kristensen, HB-træner.


Mest af alt var det en forløsning, at arbejdsindsatsen udmøntede sig i ét point, som ifølge cheftræneren kan blive mere værdifuldt, end man kan aflæse i tabellen.

- Vi havde jo lyst til at synge en sejrssang, selvom vi "kun" fik ét point. Jeg tror, at det her kan blive et kæmpe vendepunkt for os. Rigtig meget er gået os imod, og med det vi har været igennem, var det her så vigtigt mentalt, siger Kim Kristensen.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Jammerbugt FC 2-2 (1-1)

2. division, 8. spillerunde

Mål: 1-0 Frederik Søvndahl (17.), 1-1 Søren Pedersen (19.), 1-2 Lasse Storvang (89.), 2-2 Andreas Kiilerich (93.).

Gule kort, HB: Sebastian Lau (43.), Frederik Søvndahl (57.).

Gule kort, JAM: Nikolaj Lyngø (23.), Mads Larsen (47.), Mathias Mortensen (57.).

Tilskuere: 465 på Holstebro Idrætspark.

For selvom det var Jammerbugt, som havde momentum til sidst i kampen, så var det et HB-mandskab som matchede topholdet, og som også havde store flere tilbud.

Annonce

To mål på to minutter

Det var HB, som bragte sig i front. Efter et kvarters spil, var det Jeppe Mehl som trak et straffe efter et par gode kombinationer på kanten af feltet, inden han blev væltet inde i feltet.

Det udnyttede Frederik Søvndahl stensikkert, men glæden varede ikke længe.

To minutter senere scorede Jammerbugt på et hjørnespark i det forreste område, hvor HB ikke var i stand til at komme først på bolden.

Zetterquist havde et par gode tilbud. Den største efter 64 minutter, hvor han stod helt fri foran mål, men ikke formåede at få afleveringen under kontrol efter en sløj tæmning. Også gæsterne var nærgående et par gange. Første gang allerede efter fire minutter, hvor de ramte stolpen.

Det var dog ikke et opgør, hvor chancerne var mange og store, men det endte med at blive et opgør, hvor HB fik bevist noget overfor sig selv.

- Vi har haft følelsen af, at vi kan være med, men at vi lige har manglet det sidste. Det var rart at få bevist, at vi kan få noget med fra de her kampe, siger Kim Kristensen.

Næste opgave for HB er lørdag, hvor Middelfart venter på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce