Annonce
Lemvig

Anklager tilfreds med fængselsdomme

Anklager er tilfreds med dom til par, der opbevarede våben og ammunition i deres hjem. Arkivfoto: Michael Bager
Forsvarer overvejer om de ønsker at anke fængselsdom for at opbevare våben

Holstebro: Selv om fængselsstraffen til de to tiltalte i våbensagen fra Gudum ikke blev helt så lang, som hun havde argumenteret for, var anklager Anna Søndergaard alligevel tilfreds med dommen.

- Jeg er tilfreds med, at der bliver givet lange fængelsstraffe i sagen, og at retten var enige i påstanden om, at der var tale om en overtrædelse af straffeloven, sagde hun kort efter dommen var afsagt.

Hun havde i sin procedure lagt op til, at de to tiltalte skulle idømmes en straf på mellem tre og tre og et halvt års fængsel.

Anna Søndergaard lagde særligt vægt på, at retten havde vurderet, at der blandt våbnene var en AK47 maskinpistol.


Det er et særdeles farligt våben, og retten lagde også vægt på, at man ikke kunne være i tvivl om, at det var et farligt våben

Anna Søndergaard, anklager


- Det er et særdeles farligt våben, og retten lagde også vægt på, at man ikke kunne være i tvivl om, at det var et farligt våben, sagde anklageren.

Annonce

Lang straf

Til gengæld måtte den 57-årige mands forsvarer, Ib Rehne Laursen, erkende, at retten var kommet frem til at idømme hans klient to år og otte måneders fængsel.

- Det er rettens bedømmelse af beviserne. Det er en lang straf, sagde Ib Rehne Laursen.

Hans klient havde erkendt de faktiske forhold, men mente ikke, at der var tale om en overtrædelse af straffeloven.

Derfor valgte han at tage 14 dages betænkningstid, hvor han i samarbejde med sin klient vil nærlæse dommen og overveje, om sagen skal ankes til landsretten.

- Vi vidste, at der ville blive tale om en eller anden straf til min klient, men nu er det op til min klient at afgøre, om han ønsker at anke dommen, siger Ib Rehne Laursen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kvindens forsvarer, Søren Salomonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce