Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Imponerende elektronik i DJIs kamprobot Robomaster S1

RoboMaster S1 en programmerbar kørende robot fra drone-producenten DJI med et hav af automatiske funktioner, samt en kanon til at skyde med.
Annonce

Ønsker du produktet samlet eller usamlet?

Det spørgsmål stillede den kinesiske techvirksomhed DJI, da vi bad om at teste Robomaster S1. At det ville tage næsten to timer at sætte robotten sammen på mit stuegulv - med udførlig hjælp af en video-guide, efter jeg hurtigt smed den medfølgende papirguide væk - havde jeg ikke forventet.

Men det gav en følelse af stolthed at sætte de 46 plastikdele, ledninger, motor og dyr avanceret elektronik sammen og dernæst presse tændknappen i bund. Ville robotten mon starte?

Det må man sige, at den gjorde!

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Kører i alle retninger

Jeg var især spændt på at se hjulene i aktion. Hvert hjul består af 12 mindre og aflange hjul, hvilket kan få robotten til at køre i næsten alle retninger.

Frem og tilbage og direkte til siden glider robotten næsten lydløst hen over vores trægulv. Som et mindre dyr på speed. Og et dyr, der ikke bliver mindre skræmmende, når robottens gevær flyver rundt, peger direkte mod mig og fyrer af.

Peew, peew, peew lyder det, mens skarpt lys rammer mig i ansigtet. Det kunne også have været små kugler af gelé, som robotten også kan skyde med.

Annonce

Styres fra min smartphone

"Mordforsøget" styrer jeg selv via min smartphone, men det er også muligt at købe en controller. Swipes på den ene eller anden side af skærmen styrer robottens bevægelser og præcise roteren af geværet. Det er understøttet af en stabilisator lignende den, DJI bruger på deres droner.

Alt imens kan jeg på smartphonens skærm følge med og evt. optage alt robotten ser via dets kamera. Det hele foregår med imponerende lethed og uden forsinkelse mellem smartphone og robot.

Det nærliggende spørgsmål er så nu: men hvad skal al den avancerede elektronik til en pris af 4299 kroner bruges til?

Ledningern er tydelige på Robomaster S1, og der er plads til at udvide med egen elektronik, hvis man har de evner. Foto: Silas Bang
Annonce

Bedst i kamp

Robomaster er opkaldt efter DJIs robotturneringer i Kina, hvor hjemmebyggede robotter kæmper mod hinanden. Når først Robomaster S1 er samlet, føles den dog langt fra hjemmebygget. Den har 31 sensorer ombord, hvor de seks af dem bruges til at registrere skud i kamp.

For Robomaster er tiltænkt til kamp, og under min test savnede jeg en modstander, for det er der, at robotten virkelig kommer til sin ret.

Prisen gør dog, at de fleste nok næppe har råd til hverken én eller flere robotter, men Robomaster S1 har da også især sigtet rettet mod undervisningsinstitutioner. Studerende kan både bygge, programmere og til sidst kæmpe med robotterne og på den måde lære om teknik og kunstig intelligens.

Robotten kan genkende andre robotter, linjer på jorden, specielle symboler, mennesker og endda reagere på klap. Derudover er det muligt selv at udbygge robotten med flere komponenter.

De fire specielle hjul bestående af 12 mindre hjul hver kan køre i modsat retning og på den måde få robotten til at køre sidelæns på underlaget. Foto: Silas Bang
Annonce

Et savnet dyr

Jeg er ret sikker på, at mange studerende hurtigt vil vågne fra deres skriveborde, hvis Robomaster S1 triller ind i klasseværelset.

Og mine små børn og undertegnede legebarn vil bestemt også savne det mekaniske dyr, nu den er sendt tilbage til DJI - i samlet stand.

Pris og tilgængelighed: Robomaster S1 kan købes i danske onlinebutikker. Set til 4299 kroner.

DJI Robomaster S1 har imponeret på redaktionen med sine bevægelser, der styres med stor præcision fra en smartphone. Foto: Silas Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce