Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Mario & Sonics OL-dyst er en fest for alle

Mario & Sonic 2020 er festlig underholdning, hvor alle kan være med – men som singleplayer-spil er det for overfladisk

Mario & Sonic begynder allerede nu at varme op til de olympiske lege næste sommer med - hold nu fast - Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020. Puha, det var en lang spiltitel.

De to ikoniske maskotter fra Nintendo og Sega tørnede sammen første gang på Wii i 2007, forud for OL i Beijing. Den gang blev det til en jovial omgang festspil, og ikke en episke duel mellem den italienske blikkenslager og det blå pindsvin, som nogle fans havde håbet på. I 2020-udgaven er der mere af samme skuffe, altså familievenlig underholdning, hvor kun Bowser og Doctor Eggman forsøger at spolere festen.

Annonce

Fest for alle

I Mario & Sonic 2020 er der 10 klassiske 2D-spil og hele 21 3D-spil. 2D-spillene er med, fordi der denne gang er inkluderet en story mode.

Historien er, at Bowser og Doctor Eggman narrer Sonic og Mario tilbage til OL 1964, hvor de skal dyste i nogle retro 2D-spil – blandt andet, for de 21 3D-spil er også med sammen med nogle særlige events. Historie-delen skriver sig næppe ind i historie-bøgerne, men den gør det hele lidt mere interessant, hvis man spiller solo. Mario & Sonic 2020s styrke er dog at være et social festspil, og det er tæt på at være spillets eneste berettigelse. For som festspil er det sjovt at dyste to-fire venner i alt fra Karate over Skateboard til 100 meter-løb, men det bliver hurtigt ensformigt, hvis man spiller alene.

Fin balance

Mario & Sonic 2020 formår at balancere kompleksiteten i de enkelte minispil, så det kun tager ganske få minutter at lære hvert enkelt, og det er smart, når man spiller med en-tre venner, som ikke har prøvet spillet før. Men det efterlader ikke voldsomt meget plads til at udvikle sit spil. Mario & Sonic 2020 føles både grafisk og lydmæssigt som et nyklassisk, familievenligt Nintendo-spil.

Mario & Sonic skal have ros for, at man kan styre spillene med en eller to Joy-Cons eller en almindelig controller. Det er nemmest at styre med almindelig controller, men det er sjovest – og kan være god motion – at bruge Joy-Cons, i behørig afstand til tv’et vel og mærke. Bruger man en enkelt Joy-Con, kan man faktisk spille fire samtidigt med bare to sæt controllere.

Mario & Sonic 2020 klarer sig gennem kvalifikationen og er ét af de fest-spil, der ofte vil blive fundet frem, når der skal spilles Nintendo Switch sammen. Det i sig selv er en præstation, når der også er Mario Kart, Mario Party og en stribe andre solide spil i samme kategori. Gameplayet er for overfladisk til at have en lang holdbarhed som singleplayer, men det virker heller ikke til at have været målet.

Titel: Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Udgivelsesdato: 1. November

Platform: Nintendo Switch

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce