Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Mario Kart Live bryder fri af skærmen og drifter ind i stuen med Home Circuit

Med Mario Kart Live: Home Circuit nedbryder Nintendo nok en gang barrieren mellem digitalt spil og fysisk leg. Her skal man selv finde på og bygge banerne, som Mario og Luigi så efterfølgende kan køre på Nintendo Switch. Pr-foto
Med Mario Kart Live: Home Circuit kan du selv bygge baner i hjemmet og køre om kap på din Nintendo Switch
Annonce

Nintendo er kendt for at bryde grænser. Vi så det med Wii, der tog en meget alternativ tilgang til konsolmarkedet, med stor succes – og med WiiU, med meget begrænset succes.

Nintendo Switch har siden lanceringen gået sin sejrsgang verden over og har for nylig sat ny rekord på det attraktive amerikanske marked, ved at være den bedst sælgende konsol 22 måneder i træk. Nu lurer den nye Xbox Series X|S og dernæst PlayStation 5 lige om hjørnet, så mon ikke rekorden snart bliver brudt?

På Switch alene har Nintendo også eksperimenteret meget – med selve konsollens udformning, bevægelsesfølsomme spil, kreativ brug af den lille skærm og Labo, deres pap-eksperiment med et forsøg på VR.

Nu kommer så Mario Kart Live: Home Circuit, hvor man med Labo-lignende pap skal bygge sine egne baner i den virkelige verden, for dernæst at konkurrere på dem med en fjernstyret Mario Kart med enten Mario eller Luigi i førersædet. Fungerer det så – eller er det bare en gimmick?

Annonce

Vær kreativ

Det er svært ikke at tænke på Labo, når man pakker Mario Kart Live: Home Circuit ud. Der er godt nok en flot udformet, fjernstyret Mario Kart i plastik, men derudover er alle delene lavet af pap. Labo-pap. Der medfølger fire porte og to pilemarkører, som er dejligt store og robuste. De kan klappes ud, når de skal bruges, men heldigvis også klappes sammen igen, så spillet fylder minimalt, når det ikke er i brug. For når det er i brug, så fylder det meget.

Der er masser af Labo-lignende pap i Mario Kart Live: Home Circuit. Det hele er dog - modsat Labo - samlet på forhånd, så du bare kan slå de medfølgende fire porte og to pilemarkører ud og stille dem op. De er tilpas store og heldigvis også nemme at pakke sammen, når spillet ikke er i brug. For det fylder nemt et helt stuegulv, når der skal bygges racerbaner. Pr-foto

I Mario Kart Live: Home Circuit bygger du egne baner, og kun fantasien – og gulvpladsen - sætter grænser. Når du skal spille, opsætter du de fire porte af pap, og evt. de to pilemarkører. Så forbinder du din Nintendo Switch, eller Lite, med den fjernstyrede Mario Kart. Den har et indbygget kamera, som tager dig helt ned på ”banen” med et kig ind over Marios eller Luigis skulder. Først kører du en omgang med bilen – gennem alle fire porte - for at fortælle spillet, hvordan du har forestillet dig banen. Når banen så er gemt, kan du køre den.

De fire porte er et krav til hver bane, men hvordan man kører imellem dem, det bestemmer man selv - bare rækkefølgen er den rigtige. Så derfor kan man godt lave snirklede og fantasifulde baner på begrænset plads, hvis man er kreativ. Pr-foto

Ovenstående proces er lige så let og ligetil, som den lyder. Både at forbinde Nintendoen med din Mario Kart og at ”scanne” banen med kameraet, så du kan få lov at køre. Portene er et fast element, der skal være der, og som spillet ”genkender” og inkorporerer – men derudover kan du være meget kreativ. Jeg har to drenge på syv og 11 år, og de har lavet tunnel under sofaen, små hop ind over dækkeservietter oven på bøger og en skov af potteplanter, der skal køres slalom igennem. Det er sjovt at finde på baner, men selvfølgelig først og fremmest i kraft af, at de efterfølgende er spilbare på din Nintendo Switch.

Annonce

Fart er relativ

Hvis man er tilskuer til et løb kørt i Mario Kart Live: Home Circuit, vil det se utroligt langsomt og kedeligt ud, når den lille fjernstyrede bil triller afsted over stuegulvet i mageligt tempo. Men fart er relativ. Når du sidder ”bag rattet” på din Nintendo Switch og kigger Mario eller Luigi over skulderen, så går det altså ret hurtigt.

For den uindviede tilskuer kan Mario Kart Live: Home Circuit godt se meget langsomt ud, men sidder man selv bag rattet, er fartfornemmelsen en helt anden. Det går stærkt, også på 50CC, der ellers plejer at være et meget spiseligt tempo i almindeligt Mario Kart. Pr-foto

Selv på 50CC, som en hver Mario Kart-aficionado ellers rynker på næsen af, kan det knibe med at følge med. Jeg har i min test kun prøvet kræfter med 50CC og 100CC, og det går rigeligt stærkt, når man skal undgå potteplanter, Harry Potter-bøger og andre forhindringer, éns børn har placeret på banen.

I spillet kører man mod Koopalings-modstandere, man af gode grunde kun kan se på skærmen. Hvis de rammer dig med et skildpaddeskjold, eller du kører ind i en bananskræl, så går bilen i stå - både i den virkelige verden og i spillet. På samme måde kører bilen hurtigere, hvis du bruger en svamp – som vanligt.

Annonce

Ensformigt - men meget varierende

Mario Kart Live: Home Circuit kommer ikke med et tocifret antal meget gennemarbejde baner, du kan køre i – modsat andre Mario Kart-titler. Du skal selv være kreativ og lave banerne. Der er et indbygget Grand Prix-system, hvor banerne får forskellige temaer på skærmen, hvilket simulerer en form for variation. På samme måde kan du låse op for en masse tematiseret pynt til Mario og Luigi og deres bil inde i selve spillet. Men det er altså bare kosmetik, der dækker over, at du selv er ansvarlig for at skabe banerne.

Det giver sig selv, at der er mindre variation, når du kører i Mario Kart Live: Home Circuit – fordi du skal ændre banen manuelt, hvis den skal laves om. På den måde er spillet mere ensformigt end andre Mario Kart-titler. Omvendt løber du aldrig tør for nye baner, for kun fantasien sætter grænser.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Teknikken og samspillet mellem pap, fjernstyret bil og Nintendo Switch fungerer rigtig godt i Mario Kart Live: Home Circuit. Du har med andre ord alle muligheder for at skabe masser af sjove løb. Er man ikke ude efter selv at skulle skabe oplevelsen, så vil klassisk Mario Kart nok være at foretrække. Herhjemme har det været et stort hit i efterårsferien, at børnene selv har kunne bygge noget med deres hænder, legetøj og hjemmets møbler og dernæst prøvekøre det med Mario og vennerne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce