Annonce
Navne

Anne Marie er en af Europas første naturterapeuter: Vil bruge naturen til terapi

Anne Marie Gintberg har uddannet sig til naturbaseret psykoterapeut. - Jeg er allermest lykkelig i naturen, siger hun. Foto: Johan Gadegaard
Anne Marie Gintberg har netop afsluttet fire års uddannelse som naturbaseret psykoterapeut. Udgangspunktet for mig er vandring, siger hun om sit nye terapitilbud.

Ringkøbing: Mange (gen)opdagede det, da coronaen satte de fleste menneskers liv på vågeblus. Med ét var mange hjemme hele dagen, og det drev rigtig mange af os ud på cykelstier, gå-ruter og skovture. Naturen blev med ét alles mødested, hvilested, tænkested og motionssted, for her var højt til loftet, vi kunne være sammen med afstand og samtidig bruge kroppen.

Det har Anne Marie dog vidst i mange år, at naturen kan. For fire år siden begyndte hun derfor at uddanne sig til naturbaseret psykoterapeut. Nu er uddannelsen afsluttet, og sammen med sine medkursister kalder hun en af Europas 11 første naturterapeuter.

En rød tråd

- Naturen har altid været en rød tråd i mit liv. Jeg har tidligere arbejdet i amtet med blandt andet marin overvågning af Vesterhavet og vandmiljøplaner. I dag arbejder jeg med geografisk information ved kommunen, hvor jeg også arbejder med, hvordan vi kan finde vej og blive bedre til at bruge naturen, siger hun.

Men naturen er ikke blot arbejde for Anne Marie Gintberg:

- Det er i naturen, at jeg er allermest lykkelig, og for mig hænger naturen og menneskers udvikling uløseligt sammen. Se for eksempel i Naturbydelen i Ringkøbing. Menneskene har hjulpet naturen på vej og nu hjælper naturen menneskene tilbage, siger hun som eksempel på det, hun kalder den dobbelte skaberkraft.

Der er nu 11 naturbaseret psykoterapeuter i Europa. Anne Marie fra Ringkøbing er en af dem. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Naturen er magisk

Men hvad er naturterapi overhovedet for en størrelse?

- Vi vestjyder kender jo godt effekten af en god dag i det fri. Jægere og fiskere kender det, vi nyder en smuk solnedgang og mærker, at vi er en del af noget større, når vi står under en stjernehimmel. Vi ved godt, at naturen har en magisk indvirkning på os. Kommer man til terapi hos mig, får man en medvandrer, en ledsager, en der stiller spørgsmål eller sidder stille sammen med dig gennem natten i skoven, fortæller hun og tilføjer:

- Man kan bestille terapi hos mig, hvis man ønsker at se sit liv fra nye perspektiver, hvis man er i krise eller savner balance i sit liv. Måske man står man overfor en livsovergang,  har stress eller angst. Jeg tilbyder ikke et quickfix eller garantier, men ønsker man forandring og er man åben for, hvad naturen kan, så kan naturterapi være en god hjælp.

Vi vestjyder kender jo godt effekten af en god dag i det fri. Jægere og fiskere kender det, vi nyder en smuk solnedgang og mærker, at vi er en del af noget større, når vi står under en stjernehimmel.

Anne Marie Gintberg, naturbaseret psykoterapeut
Annonce

Duft, smag og rytme

Men hvad er naturterapi?

- Det er ikke bare klassisk samtaleterapi, der er flyttet ud. Dem, der gerne vil have naturterapi, er åbne og vil gerne have den større bredde. I terapien bruger vi naturens dufte, smage, rytmen i vandringen. Vi retter opmærksomheden på det, der er omkring os, vi bruger det, naturen har: Nu er det efterår, og måske det passer til det, der foregår i dit liv lige nu. Måske du finder en musling på stranden. Det kan være en snegl, der minder dig om, at du har for travlt og skal geare ned. På den måde er naturen fuld af symboler, siger Anne Marie Gintberg.

Hun har åbnet hjemmesiden www.udeterapi.dk hvor man kan læse om hendes metoder og hvad naturterapi er. Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet, som dog får lov at være en bibeskæftigelse ved siden af hendes job i Ringkøbing-Skjern Kommune, for "det giver en god balance", siger hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Navne

Nyuddannede teknisk designere

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce