Annonce
Navne

Annemarie er ny klummeskribent: - Et lille skridt kan sætte en helt anden kurs

Det er ikke uvant for Annemarie Waagepetersen at have mange bolde i luften. Men nu skal hun også til at jonglere med en rolle som klummeskribent. Foto: Johan Gadegaard
Annemarie Waagepetersen siger ikke ja til alt. Faktisk er hun stor tilhænger af at sige nej. Men hun tror på, det er vigtigt at have en "ja-indstilling", og med den indstilling har musikeren, skuespilleren og teaterkoordinatoren sagt ja til at være Dagbladets nye klummeskribent.

Ringkøbing: Annemarie Waagepetersen er en alsidig kvinde, når hun har sin daglige gang på Teatret OM. Egentlig er Annemette uddannet musiker, eller rettere sagt fløjtenist, fra Det Kgl. Musikkonservatorium. Men det er ikke kun musikken, hun bidrager med på teatret. Hun er nemlig også både skuespiller og koordinator.

Og nu har Annemarie Waagepetersen fået endnu en rolle. I dag debuterer hun nemlig som klummeskribent i Dagbladet.

- Jeg har aldrig skrevet særlig meget. Men som jeg skrev, lagde jeg mærke til, hvordan det at skrive egentlig lægger sig meget op af musikken. Der skal også være en intro og en afslutning, og alt det indimellem. På en eller anden måde er det hele opbygget på samme måde, og det har samme form. Det havde jeg ikke tænkt så meget over før, fortæller Annemarie om at skulle finde sig til rette i sin nye rolle.

Annonce

JA til udvikling

Umiddelbart havde Annemette lidt besvær med at vælge, hvad hendes første klumme skulle handle om. Det var en udfordring at skulle vælge blot ét emne, når hun havde en verden af muligheder og ingen begrænsninger.

I sidste ende gav Annemarie sin klumme titlen "JAnuar".

Man har brug for nogle 'ja'er' for at udvikle sig.

Annemette Waagepetersen

- Jeg tænkte over, hvad der rørte sig lige nu. Og det er jo blandt andet, at vi er startet på et nyt år. Jeg tænkte, hvad gør en start ved mig? Hvad betyder begyndelser for mig? Og så landede mit fokus på januar, og det lille ord ja.

- Hvis man ikke siger ja, så sætter man begrænsninger for sig selv. Man har brug for nogle 'ja'er' for at udvikle sig, siger Annemarie.

Annonce

Uforudset kurs

Og et lille ja kan også gøre en stor forskel. Det har Annemarie Waagepetersen selv oplevet. Hun havde nemlig aldrig i sin vildeste fantasi kunne forestille sig, at hun en dag skulle bosætte sig og arbejde på et teater i Ringkøbing.

Annemarie blev født i København, men var blot to måneder gammel, da hendes familie flyttede hende med til Firenze i Italien. Der boede hun, indtil hun var fem, og familien flyttede til Nordsjælland.

Men nu har hun altså boet i Ringkøbing i 21 år. For da hun var færdiguddannet som fløjtenist, takkede hun ja til at være en del af en teaterforestilling i Holstebro. Og her fandt hun både passion og kærlighed.

Som hun selv siger, faldt hun pladask for italienske Sandra, som hun i dag er gift med. Og så ville skæbnen, at Ringkøbing skulle blive det næste og indtil videre forholdsvis lange stop på rejsen.

- Et lille skridt kan sætte en helt anden kurs, siger Annemarie.

Annonce

Cocktail af vestjysk og italiensk

- Jeg siger, at jeg aldrig bliver vestjyde. Men helt inde i min sjæl er jeg nok gået hen og blevet vestjysk. Jeg var i København og i Italien over jul og nytår, og det er rart at være "hjemme", men Ringkøbing, det er mit "hjem-hjem".

Der falder en form for fred over Annemarie, når hun kan mærke, at der er højt til himlen, når naturen udfolder sig i det åbne vestjyske landskab, og når hun står ved havet, der åbner porten til resten af verden.

- Hvis jeg skal beskrive området med ét ord, er det "vidunderligt".

Alligevel er der specielle øjeblikke, hvor Annemarie bliver trukket tilbage til livet i Italien.

- Når en knallert kører forbi mig. Sådan en, der virkelig larmer, og hvor det stinker af benzin fra udstødningsrøret, og man nærmest kan mærke varmen fra osen, så tænker jeg tilbage på de travle og varme gader i Italien, fortæller hun.

Annonce

Mulighedernes verden

Også hendes kone Sandra kan nogle gange drømme sig tilbage. Men sammen finder de kreative par på løsninger.

- Særligt, da landet lukkede ned med corona, så Sandra mange videoer fra Italien, hvor der var serenader og folk, der sang sammen gennem vinduerne. Det kan være besværligt at gøre, når man bor på en vej med parcelhuse. Det er begrænset, hvor mange vi ville møde, hvis vi gik en tur hen ad vejen. Men så begyndte vi at tænkte mere specifikt; hvordan kunne vi glæde en gruppe af mennesker med sang i en ensom tid? Og derfor begyndte vi at besøge og optræde for plejehjem, siger Annemarie.

Selv med store begrænsninger, hjælper Annemaries ja-indstilling hende med at se muligheder. "Ja'et" blev temaet for hendes første klumme, men hvad hendes næste klumme vil handle om, kan hun ikke løfte sløret for endnu. For hun ved det nemlig ikke selv. Der er nemlig så mange muligheder.

- Jeg kommer til at skrive ud fra en følelse, om noget jeg har på hjertet. Men hvad det bliver, det ved jeg ikke endnu, siger hun.

Jeg var i København og i Italien over jul og nytår, og det er rart at være "hjemme", men Ringkøbing, det er mit "hjem-hjem".

Annemarie Waagepetersen

Annemarie Waagepetersen

Annemarie Waagepetersen er 51 år. Hun er født i København, og opvokset i Italien og Nordsjælland.

Annemarie er uddannet fløjtenist på Det Kgl. Musikkonservatorium, og arbejder som skuespiller, musiker og koordinator på Teatret Rom.

Privat er hun gift med Sandra. De bor sammen med deres 9-årige søn, Laurits, i Ringkøbing.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Navne

Han vil udfordre fordomme om finanssektoren

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce