forside

Anonyme spørgsmål om regionerne fra partifælle undrer formand

Stephanie Lose (V), formand i Danske Regioner, mener, at man bør stå ved de spørgsmål, som man stiller. Det siger hun, efter at et anonymt folketingsmedlem har stillet 19 spørgsmål om regionerne.

Formand for Danske Regioner kan ikke se, hvad anonyme spørgsmål skal bruges til i debatten om regioner.

Det er sørgeligt, hvis diskussionen om det regionale demokrati og regionernes fremtid reduceres til et spørgsmål om prisen på iPads og aviser.

Det siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner.

I Jylland-Posten kan man læse, at et anonymt folketingsmedlem har rettet 19 spørgsmål om regionerne til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Den anonyme spørger er ifølge avisen Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann. Det undrer Stephanie Lose, at en partifælle har rettet spørgsmålene anonymt.

- Det er jeg noget forundret over. Dels er det ikke hemmelige oplysninger, dels er det ikke befordrende for debatten og dels må man stå ved det, hvis man ønsker at stille den slags spørgsmål, siger Stephanie Lose til Ritzau.

Spørgsmålene handler om alt fra rejser for regionspolitikere, lønninger, udgifter til taxakørsel og administration.

Spørgsmålene kommer på et tidspunkt, hvor der er debat om regionernes fremtid. Som led i regeringens sundhedsudspil foreslås det, at regionerne nedlægges.

- Jeg har svært ved at se, hvad man skal bruge dem (oplysningerne, red.) til i en debat om, hvorvidt der skal være regioner eller ej regionsråd eller ej, siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten er spørgsmålene fjernet fra Folketingets hjemmeside

- Jeg håber meget, at det er, fordi man kan se, at de ikke bidrager konstruktivt til den debat, vi står i, siger Lose.

Efter regeringen fremlagde sit sundhedsudspil, har debatten om regionerne raset. Senest har ventetider på hospitaler og lægers sprogkundskaber været til debat.

Sundhedsministeriet har fremlagt en opgørelse over, hvor længe patienter kan risikere at vente på operationer. Opgørelsen mødte kritik fra regionerne, der ikke kunne genkende tallene.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har sendt et lovforslag i høring, der skal præcisere, at det er regionernes ansvar, at sundhedspersonale taler så godt dansk, at de kan kommunikere med borgerne.

Stephanie Lose anerkender, at venstrepolitikerne i regionerne og partifællerne på Christiansborg ser forskelligt på tingene, men hun mener ikke, at man skal blande tingene sammen.

Hun mener, at diskussionerne om ventetider og sprogkundskaber er "fuldstændig fair".

Ritzau har forsøgt at komme i kontakt med Jane Heitmann, men hun holder vinterferie og er ikke vendt tilbage på henvendelser.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu bliver 35 kilometer kabel lagt i jorden: Skal føre strømmen fra Vesterhav Nord frem til forbrugerne

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Togulykke: Ulykkestoget fra togkatastrofen på Storebæltsbroen 2. januar kommer aldrig ud at køre igen med passagerer, og hele togsættet står til at blive hugget op og destrueret. - Vi har besluttet, at når Havarikommissionens endelige rapport kommer, skal toget destrueres fuldstændigt. Det skal bare ikke ud at køre igen, siger Per Schrøder, der er direktør for drift og medlem af koncernledelsen i DSB. Han henviser til en beslutning taget ikke længe efter togulykken den første arbejdsdag efter nytår. Efter ulykken, som er den største togkatastrofe i Danmark i over 30 år, blev vraget af passagertoget transporteret til et værksted i Aarhus, hvor Havarikommissionen, DSB, politiet og andre myndigheder undersøgte det. Havarikommissionen bekræfter over for avisen Danmark, at man frigav toget 3. april, og siden er det blevet pakket ind i plastic, og overgivet til et forsikringsselskab. Vraget er med andre ord ikke længere DSB's ejendom. - Toget kunne muligvis godt renoveres, men det er totalskadet. Jeg har enorm respekt for, at når der har været dødsfald, skal det ikke ud at køre igen, og der er ikke noget, som skal genbruges, siger driftsdirektøren.

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce